Absint är en prima dryck att bjuda på

Absint är en hejdlöst omtalad dryck och har dessutom förbjudits I somliga länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en dryck baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre omtyckt under tidernas gång och det är ej allihopa som gillar den ganska beska smaken.

absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som anser att konstnärer som Van Gogh troligen blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså skaffa malört, tujon samt skapa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt redskap

Tänk på att du behöver korrekt verktyg för att göra din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, https://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det icke blir en aning sött så är det komplicerat att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är ofta hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i ytterligare örter men detta blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den ingrediens som du inte vill missa då det är den som antas skänka effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är farlig utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång ibland så är det fullkomligt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middagsmål så kan det bli bekymmer. Mer fakta här.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan icke anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara aktsam när man dricker absint.