Hur kan man ta bort dålig lukt från fötter och skor?

De flesta drabbas av fotsvett, speciellt under vintertider när det är svårt att regelbundet lufta fötterna. Vissa drabbas även av doften som uppstår när man bär sandaler utan strumpor på sommaren|Dessutom kan lukten som bildas när man använder sandaler utan strumpor på sommaren vara både pinsam och obehaglig för vissa|Under sommaren kan lukten som uppstår när man använder sandaler utan strumpor vara både pinsam och obehaglig för vissa}.

illaluktande

Du behöver dock inte känna dig generad över fötter som luktar av fotsvett, det är trots allt en naturlig del av livet. Om du vill åtgärda problemet med stinkande skor kan du testa att applicera en spray som är speciellt framtagen för att hantera detta. Produkten kommer att se till att skon inte längre doftar illa|Genom att applicera produkten kommer skon att bli doftfri|Sprejen kommer att eliminera den dåliga lukten från skon.

allt-fraktfritt.se finns 2 luktavlägsnande-sprayer, varav en är Dofteliminatören som fungerar som en deodorant för armhålorna och effektivt avlägsnar svettlukten i 10-12 timmar.

Det kan förstås finnas äldre skor som är så slitna och smutsiga att ingen behandling kommer att hjälpa.

Det är viktigt att inte skämmas över fotsvett och den dåliga lukten, eftersom det är en naturlig företeelse. För att hantera stinkande skor kan du prova att använda en speciell spray som är utformad för att ta bort den dåliga lukten.

Allt-fraktfritt.se erbjuder två olika sprayer för att ta bort lukt. En av dem är Luktstopparen, som kan fungera som en deodorant under armarna och avlägsnar svettlukt i upp till 10-12 timmar.

Det finns dock äldre skor som är så utnötta och smutsiga att ingen spray kan åtgärda problemet. Det är dock möjligt att behandla även dessa skor med en luktborttagare. Frågan är dock om du verkligen vill använda skor som, även om de inte luktar illa, ser slitna ut.

När skor blir så gamla att de har förlorat sin ursprungliga färg är det dags att investera i nya par. Precis som med allting annat finns det en hållbarhetstid för skor också. Endast applicera doftspray på skor som du fortfarande tycker om att använda.

Här är hur du kan ta bort dålig lukt genom att använda en spray mot svettlukt. Det finns olika typer av sprayer tillgängliga för att ta bort rökdoft och svettlukt. Vissa av dessa sprayer kan innehålla ämnen som kan vara hälsosammare eller mindre hälsosamma. Väljer du Luktstopparen kan du vara säker på att den inte är farlig för varken skorna eller din hälsa.

Spraya direkt in i skorna som luktar illa. Ett enkelt sprut räcker. Låt sprayen verka en stund innan du använder skorna igen. När du sedan tar på dig skorna bör du inte längre känna av svettlukten.

Det kan finnas ytterligare omständigheter som medverkar till svettlukt och som inte kan lösas med en spray. Kontrollera vad för slags strumpor du använder. Genom att använda strumpor av 100 % bomull minskar risken för lukt. Läs mer här

Glöm inte att byta strumpor regelbundet. Det är inte lämpligt att använda identiska strumpor i mer än en dag. För vissa kan det vara förmånligt att byta strumpor flera gånger om dagen för att minska svettlukten. Om du har möjlighet, överväg att byta strumpor två gånger om dagen för att bekämpa svettlukten.

Det är också viktigt att ge dina fötter korrekt vård. Tvättar du dem ordentligt när du duschar?. Vid allvarliga problem kan du även applicera Luktstopparen direkt på fötterna och låta det torka. Observera att om du inte behandlar fötterna kommer de illaluktande skorna fortsätta att lukta.