Bikarbonat och bakpulver – fungerar ungefär på samma sätt

Går det att använda bikarbonat istället för bakpulver?

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta en aning mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns likaså andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

bikarbonat

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett om man ska baka scones alternativt en delikat chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att erhålla god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra samt stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har många namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är detsamma som natriumvätekarbonat eller E500 som är en annan beteckning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är således en blandning av flertal ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Om du ska rengöra med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer förstås även att observera verkning med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det rent. Men ultimata effekten får man med den förädla formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Ifall du vill utföra en smet så är originalformen också bättre eftersom den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få rätt konsistens på smeten som du därpå behandlar diskbänk, handfat samt toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för skilda behov

Förväxla inte natriumkarbonat samt bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 annorlunda saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se samt i livsmedelskvalitet, vilket man alltid borde välja. Klicka här nu för mer info.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat samt bakpulver så inser man någorlunda snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det förädla saltet som både jäser och gör fräscht så ordnar alltsammans sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få bort fläckar och smuts. Omvänt sett så är det icke lika självfallet.

Dessutom så kan man nyttja bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar och putsa silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt noggrann så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning och kroppsvård. Det mesta I hemmet blir på detta viset en enkel match.