Dags att behandla begynnande artros med glukosamintabletter till ett vettigt pris

Om du har kommit fram till att du möjligen lider av begynnande artros så är det viktigt att du ej gissar. Man ska alltid uppsöka en läkare därför att befästa att det verkligen rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever krämpa och minskad rörlighet. Men det kan också vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkning och som kan giva ökad flexibilitet i leden som har drabbats.

Glukosamintabletter

En verkningsfull behandling med glukosamintabletter samt viktiga övningar

Förutom att konsultera med en bildad doktor och börja ta glukosamintabletter så kan man också komma igång med sjukgymnastik. Det här betyder inte nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är expert på saker såsom artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man dessutom fixa själv.

Lär man sig bara rätt övningar så behöver man inte ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara besvärligt att vara konsekvent då man ej har en sjukgymnast som väntar eller ett gymkort som man har betalat för, och det är självklart också något som man ska överlägga då man planerar för att hantera artrosen.

Handla glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att införskaffa glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därjämte enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas fort till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad rörlighet och också speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite olika resultat men det lutar ändå mot att detta är ett ämne som rentav gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin fungerar. Men de är samtliga utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker inte. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Också står det icke på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även ifall läkare vet att detta ämnet minsann gör en skillnad så är det icke så enkelt att de hela tiden kan förespråka att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver ytterligare studier som kan belägga att det verkligen fungerar på alla patientgrupper och eventuellt viktigare, att man måste pröva att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan också intyga att de faktiskt mår bättre och detta är kan hända viktigare än massor studier som bekräftar detta. Det är bara att ta en titt på forumtrådar där verkliga människor som använder sig av glukosamintillskott diskuterar hur detta fungerar och hur de mår.