kreatin kosttillskott – för snabba muskler

Det finns en massa spännande kosttillskott för den som vill bygga muskler kvickt. Men man kan ju undra hur effektiva dessa tillskott egentligen är. Enbart därför att en muskulös kille förklarar i en video på Youtube att ett visst preparat gör susen så kan man ju inte tro på det.

Men med kreatin så kan man faktiskt det för det här är ett ämne som har testats vid flera tillfällen och som onekligen är ett preparat som gör skillnad.

kreatin

Kreatin är ett prestationshöjande medel för dig som tränar intensivt

Något som är gott för den som vill använda sig av kreatin som prestationshöjande medel är att det numera finns så mycket forskning som stödjer det här. Kreatinet är dock ingen nyhet och det har länge varit känt att det finns en fördel för atleter med att dinera stora mängder kött före utmaningar. Kött och fisk är naturliga källor men kreatinet som du köper på burk är framtaget på konstgjord väg.

Under den period som du tar kreatinpreparat så kommer din muskelmassa att öka snabbare vilket beror en hel del på att du får ut så mycket mer av träning. Musklerna suger upp kreatinet på ett lysande sätt och du ser snabbt skillnad.

Eftersom att du orkar mer så kan du under styrketräning – samt i samtliga sporter med upprepad högintensiv möda – genomföra flera repetitioner och därmed snabbare bygga muskler. Kreatin är ofarligt och möjligen det enda icke-dopingpreparat som minsann funkar.

Det är angeläget att kombinera kreatinet med andra tillskott

Något som kan vara bra att tänka på är att man kan behöva en kombination av annorlunda ämnen som exempelvis aminosyror för att få en riktigt god följd av kreatin monohydrat. Precis vad du ska mixa och använda dig av beror en hel del på den typ av träning du utför och om du exempelvis står inför en specifik bedrift som ett maratonlopp eller någon form av tävling.

Även om det är enkelt att själv beställa kosttillskott som är till för bättre träningsresultat så skadar det aldrig att betrakta vad proffsen anser och rekommenderar. Har man en personlig tränare så ska man ta upp den här biten därför att erhålla tips som är personliga och väl anpassade till den egna träningen.

Kreatin monohydrat

Det skall vara kreatin monohydrat och det ska vara livsmedelskvalitet. En vettig återförslutbar förpackning. Det är allt – köp det billigaste. Dyrare är icke bättre. Allt-fraktfritt.se brukar vara billigast och har en förträfflig förpackning som är alldeles tät när den är sluten.

5 gram per dag – mer är icke bättre. Dessutom är det billigt, ofarligt samt inget dopingpreparat. Klicklänk till mera info. Kreatin är antagligen det enda prestationshöjande som faktiskt funkar av tillåtna (läs ofarliga) preparat.

Kan man icke bara äta kött och fisk därför att bygga muskler?

Det är klart att man kan bygga muskler snabbare genom att förtära fisk samt kött men då ska man tänka på att det kan komma att behövas en hel del kött för att få den mängd som man faktiskt behöver.

Det är inte så smidigt att gå omkring med färdiga biffar i träningsväskan. Då är det bra mycket enklare att helt enkelt ha pulver som man kan röra om i en flaska och dricka före samt efter träning.

Detta är även en orsak till att så många som tränar seriöst väljer att nyttja kosttillskott som kreatin, MSM, omega 3 och protein för att snabbare komma i korrekt form. Det här är något som passar både män samt kvinnor och som då man använder sig av tillskotten på rätt sätt är nyttigt för kroppen.

Är man över 40 går kroppens egen framställning av ledsmörjvätska ner och man sliter hårt på lederna. Tränar man bör man lägga till med 1,5 gram glukosamin dag så har man normal smörjning. Lederna slits även med åldern ca 1/10 mm per år. Tar man MSM-pulver saktar man ned denna nedslitning och för en mängd bonusfördelar samtidigt.

Glukosamin samt MSM är inte kreatin och inte prestationshöjande men en stor hjälp till samtliga som tränar och är över 40 år – och det är många.