Använd banangrädde för att dekorera tårtan

Bland Gert Strands succéprodukter finns de framgångsrika vispgräddearomerna, och nu välkomnas smaken Banan till sortimentet, under varumärket Aromhuset. Gräddarom med smak av banan har många användningsområden och eftersom den är fullt fri från kalorier blir den snabbt barns, diabetikers och dietanhängares oumbärliga smaksättare.

Banan har söt smak, det vet vi allihopa. Till färgen är en mogen banan glatt gul och till formen underhållande kurvig. Bananer är verkligen roliga och upplyftande frukter på alla plan. vispa grädde varm
Aromhusets gräddarom med arom från banan är minsann intet undantag. Denna smaksättare ger grädden eller yoghurten distinkt arom från banan utan att kännas syntetisk och därtill färgar den grädden tydligt gul.

Banangrädde är klockren att ha som dekor på tårtan alternativt som ett lager inuti. Banansmaken är försvinnande läcker och det finns hotande risk att man råkar slicka i sig lite för mycket av den smaksatta grädden innan den tillförs på tårtan. Det medför förstås inget för var flaska gräddarom räcker till hela två liter grädde. Det blir många tårtor, det.

Självklart har gräddaromerna fler användningsområden än endast till grädde. De flesta älskar att smaksätta sin yoghurt med Aromhusets gräddaromer och just banan förutspås bli en färsk favorit till just detta syfte. Det blir mycket lättare att få barnen att äta hälsomedveten, naturlig yoghurt utan konstiga tillsatser ifall den har gul färg och smak från banan.

En flaska gräddarom består av 30 ml smaksättning och varje deciliter grädde behöver drygt 1,5 ml arom för ultimata verkning. Man kan ta mindre om man önskar ha lite mildare smak och ljusare färg, det avgör man själv, överdosering kan dock leda till en aning egenartad eftersmak.

Sortimentet av gräddaromer har hittills bestått av tre typiska smaker – choklad, blåbär och jordgubbe med ljusbrun respektive blå samt röd färg. Nykomlingarna utgörs av nämnda Banan och nykomlingen Melon som blir fullständigt grön i färgen. Samtliga är riktigt delikata men jordgubbe och banan delar nog ändå första position vad gäller nytta.

Vill man tillverka hemgjord glass är dessa aromer underbara smak- och färgsättare. De går också att kombinera för att få exempelvis glass med smak av choklad/banan eller varför inte blåbär/jordgubbe? Melonaromen står lite i en klass för sig själv med en aning mer exotisk smak och riktigt dramatisk grön kulör.

Extra användbara blir gräddaromerna från Aromhuset när det vankas barnkalas. Nu när sortimentet kompletterats med ett par nya färger så finns alla de viktiga färgerna: röd (rosa), blå, gul och grön, och brun. Om man dessutom blandar smakerna lite så kan man få fram alla lika färger man vill, som lila och orange. Smakerna blir en aning mer svårdefinierade när man blandar dem, men kombinationerna blir riktigt mumsiga!

Är man nyfiken på att undersöka Aromhusets nykomling Banan så handlar man dem enklast på www.allt-fraktfritt.se. En liten doseringspipett följer med och underlättar när man vill mäta upp mindre mängder, exempelvis till sin morgonskål med yoghurt.

I och med att allt fler personer blir kolhydratmedvetna så söker de efter valmöjlighet till de sockerspäckade livsmedlen som finns ute i butikerna. Med Aromhusets gräddaromer i kombination med lite Sucralose eller StröSöt kan man själv skapa fantastiska bakverk, tårtor, glass och yoghurtmåltider utan att tillsätta en enda kolhydrat eller kalori. Aromhusets vispgräddearom Banan är minsann ett användbart tillskott i skafferiet och kan givetvis vispas med gräddsifon.