En jämn vätskenivå håller dig sund och balanserad

Både människan och jorden består bägge till otroligt stor del vatten. Faktum är att det inte finns en enda organism på vår jord som inte är avhängig vatten för att överleva. En människa t. ex. dör på endast några dagar ifall hon inte får i sig denna livets dryck.

kolsyrat vatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Rekommendationen som brukar ges till oss är att dricka omkring 1-2 liter vatten – utöver den vätska vi får i oss genom maten. Om man svettas mycket, är aktiv, jäktad, är i varma klimat el. dyl. så måste man inta ytterligare mer än så. Få inser vikten av detta och slarvar med vattenintaget. De kortsiktiga effekterna av att inte få i sig nog med vatten är bl. a. slöhet, bristande koncentrationsförmåga, huvudvärk och lätt irritation.

När man arbetar är det inte jämt så lätt att komma ihåg vattnet, eventuellt känns en kopp kaffe som en mer logisk dryck när energinivån sjunker. Kaffe är vätskedrivande så gällande den så känsliga och viktiga vätskebalansen är det en riktig bov. När energikicken från koffeinet har lagt sig så är man plötsligt ännu tröttare samt mer ofokuserad.

De långsiktiga effekterna av ett för lågt vattenintag är att kroppen blir mindre resistent mot virus och övriga sjukdomar. Man drabbas också av de kortsiktiga effekterna ofta vilket leder till att man möjligtvis ser sig själv som en människa med låg energi och dålig kompetens att få saker uträttade. Man vill helst ta det lugnt och slippa anstränga sig för mycket. Det är ett destruktivt mönster, i synnerhet när man tänker på att lösningen är så banal. Det är ju enbart till att inta mer vatten.

Vätskeintaget ska vara utspritt i flera mindre intag med jämna mellanrum under dagens lopp. En vattenautomat på jobbet underlättar för personalen att komma ihåg att dricka vatten kontinuerligt. Den gör det även en aning roligare och godare att dricka – i synnerhet om den är utrustad med dubbel kran och erbjuder både slätt samt kolsyrat vatten. De flesta moderna vattenautomater har kylare så att vattnet ständigt ska kännas friskt och kyligt.

Kolsyrat vatten är uppskattat av massor, bubblorna skänker en extra känsla av fräschör och efter intaget så känner man sig renad och uppfriskad. När man ser till handeln så säljs det idag mängder av kolsyrat vatten, och bäst av allt säljer kolsyrat vatten som är lite smaksatt. Man har länge kunnat hitta bubbelvatten med smak av citron, men de senaste åren har marknaden svämmat över med kolsyrat vatten med mängder av annorlunda smaker att välja mellan.

Gert Strand AB heter det bolag som bland annat säljer varumärket Aromhusetaromer för smaksättning av kolsyrat vatten. Strand har tagit fram 16 smaker av varierad typ – alla fria från både socker och kemiska sötningsämnen, och de har nått stora framgångar på kort tid. Nu har han tagit sikte på arbetsplatsernas vattenautomater och lanserar sex av sina smaker – äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon – i ny, större flaska, med en utförligt framtagen pump för enkel dosering.

Man avgör personligen hur mycket smak man vill ha på sitt vatten och doseringen går på en halv sekund. Med hjälp av Aromhusets smaker vid vattenautomaten på arbetet så kommer varenda personal ha lättare för att minnas att hålla vätskebalansen under kontroll – något som både arbetsgivare och medarbetare vinner på.