Innan du köper en Soda Streamer begrunda ett test

Soda Stream test efter Soda Stream test går att finna runt omkring på nätet. På youtube.com kan man hitta mängder av Soda Stream tester där folk testar olika modeller, funktioner samt smaker. Det finns även en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar och i nätbutiker, och mer professionella som genomförts av tidningar samt samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att fundera på när man handlar en ny kolsyremaskin. De dominerande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, samt tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker emellanåt upp andra märken samt erbjudanden, stundtals är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

sodavatten

Trots att de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med ganska jämn prestation så finns det någorlunda stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre och sämre kvalitet på maskinerna, men priset beror mestadels på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut lite bland de andra när det handlar om vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som skänker mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det endast att trycka på kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att få så mycket kolsyra man önskar ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut heter Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast samt metall. Dessa flaskor är dessutom snyggt designade, även om de rymmer aningen mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har även en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx olika kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna samt väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock oerhört duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som en aning av specialister inom det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går väldigt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger och barer landet runt.

När det gäller själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar ungefär 200 kronor att köpa ny. Man har dock kommit på en väldigt smart lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Detta gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det främst en bra idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Sedan får man fråga sig själv hur mycket design samt specialattribut spelar roll för en, och slutligen var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa och betrakta olika Soda Stream test kan vara en god hjälp längs vägen.