Behandla gräs och tak med en dunk gti som gör det enkelt att bli av med mossa

Det är både en dyr och tidsödande process att motverka mossa. Men du kan minsann tillvarata på både tid samt slantar om du väljer dunk gti som gör det så väldigt enklare att utbreda och som även drar ner på behandlingstiden. Detta är en slags ejektorflaska som är okomplicerad att tillämpa sig av då man vill fördela järnsulfat över gräsmattan eller på taket.

köpa järnsulfat

allt-fraktfritt.se finns en god illustration som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så konstigt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man måste ge sig ut och riva bort mossa och göra en massa annat jobbigt så möjligtvis man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till nästa år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan mixa själv för småpengar eller inhandla klart) som är så fantastiskt lätthanterlig. Man behöver ju endast koppla slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett avsevärt smidigt sätt. Ni sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir trevligt att behandla gräset innan gödsling och odling. Det här kan man sedan repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därtill så kan man spara en hel del pengar på att avstyra dyra produkter som inte alls ger samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten och spruta ut lika okomplicerad. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte enbart gräset som drabbas av mossa. Man kan även behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo alternativt Fulstopp Turbo för att bestyra med takrengöring. Här får man också bra användning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en placering eller en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och spruta uppifrån och ned.

Man kan göra mer än motverka mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för enbart rengöring, det finns mer) för att feja huset utvändigt eller möjligen sköta gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större ansträngning.

Man kan också sköta gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. Således skall man spara ejektordunken år från år. mossa i gräsmattan järnvitriol. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så det här är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du icke är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du icke klura på om du har gjort för mycket eller för lite. Du vet att det blir helt lagom och det är bara att fortsätta med behandlingarna för att få en vacker trädgård och ett tak utan mossa.