Bli kvitt mossan med järnsulfat

Upplever du att gräsmattan blivit invarderad av mossa? Om det är så att du år efter år suckar över att det växer så mycket mossa i din trädgård så ska du känna till att du definitivt kan göra något åt detta. Du behöver icke betala dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan klara av mossbekämpning på egen hand med god utrustning och korrekt produkter.

järnsulfatspridare

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist vinna kampen och få det där gröna gräset som du hela tiden har drömt om.

Måste det vara så invecklat med effektiv mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man ska bekämpa mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så lätt ut tills man inser att det här kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har korrekt vattenkanna, gärna spridarramp, och att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så komplicerat att använda järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det verkligen inte! Idag så finns det enormt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju enbart att koppla till trädgårdsslangen och efteråt spraya gräset med dunken som blandar vatten och medel automatiskt. Järnsulfatet är faktiskt ett smart ämne som man drar stor användning av och det är betydelsefullt att man finner en enkelt procedur för applicering så att man ej låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel säck på 25 kg ren järnsulfat till samma kostnad…

I allt-fraktfritt butiken finns likaså en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak också med Bensaltensid (aktiv substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar icke all påväxt). Vill Du veta detaljer Klicka Här järnsulfat mossa.

Vilket järnsulfat är bäst för hantering av mossa?

Järnsulfat samt järnvitriol är samma sak men man kan hitta produkter som använder de skilda namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det bästa mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att investera på en ren produkt eller köp järnsulfat och mixa detta järnsulfat med vatten.

Att själv inhandla järnsulfat (ifall du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett bra tips) kostar dessutom en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar runt 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så briljant att lägga dyra pengar på en produkt som lovar guld samt gröna gräsmattor. Det krävs nämligen mer än mossbekämpning för att erhålla en riktigt förnäm gräsmatta och ifall du bara sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det ej att skänka mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du självklart av med sniglarna och dessutom så kan gräset bli grönare, men du tvingas även gödsla och göra annat för att gräsmattan ska bli så förnäm som den kan bli.

Vårda gräset på rätt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten samt vattna ut järnsulfatet med spridarramp eller spruta ut med ejektorflaska. Efteråt låta mossan ligga kvar. Allaredan det här ger en kraftig förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som ger grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt vackert gräs på tomten så gäller det alltså att undersöka vad man kan uträtta för att ge det gott om näring och dessutom hålla undan ogräs samt sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att funka bättre.

Gräset behöver även gödslas varje år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Givetvis växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för svår så är en robotgräsklippare en bra lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt igen under hösten alternativt så fort ny mossa visar sig. Det är betydelsefullt att handskas med pulvret på korrekt sätt när man blandar.