Använd eterisk oljor på skilda sätt

Den som just har upptäckt de eteriska oljornas magiska värld är på väg mot en bättre vardag. Man kan använda sig av eteriska oljor på lite annorlunda vis och vilken man ska välja beror fullständigt på vad syftet är. Är det möjligen så att du behöver bli på lite bättre humör eller behöver du en naturlig antilöss metod?

ekologisk

Börja med att lära dig mer om aromaterapi

Innan du beställer doftolja så kan det vara klokt att du lär dig en aning mer om aromaterapi. Det finns mycket upplysning online och man kan förstås också läsa en bok som handlar om ekologisk hudvård med eterisk olja.

Även ifall oljorna är naturliga och säkra så är det viktigt att begripa att ekologiskt inte ständigt betyder milt. En vegetabilisk olja med stark lukt kan färga ditt humör kraftigt. Det här kan ju vara mycket positivt men ifall man väljer orätt doft så kan det få motsatt följd.

Hur ska man använda sig av doftoljorna?

Ett mycket lätt sätt att använda sig av doftoljor är att satsa på en säker doft som exempelvis lavendelolja som de flesta gillar. Den här oljan kan man nyttja som massageolja som den är eller genom att tillägga den till en annan ekologisk samt naturlig massageolja.

När man masserar med en god doft så påverkar det ens mentala tillstånd. Lavendel är känd för att vara en doft som har en lugnande effekt. Det här blir perfekt efter en stressig dag på jobbet!

Ifall man väljer pepparmintolja så får man en kylande och uppfriskande effekt. Detta kan göra susen en riktigt het och svettig sommardag. Massera in i fötterna för att få den kylande effekten. Pepparmintolja skänker även bra smak i hemgjort godis, polkagrisar samt tandkräm.

Man kan använda de eteriska oljorna på tre skilda sätt. Som hudbehandling, att andas in alternativt att förtära. När man masserar med oljorna så får man samtidigt den andra effekten tack vare den goda doften. Förtäring ska man vara återhållsam med på grund av inte samtliga doftoljor är gjorda för invärtes användning.

Populära smaker för godis är eukalyptusolja, stjärnanisolja (Kungen av Danmark smak), anisolja, pepparmint och citrusoljor som citron, apelsin och mandarin.

För inandning så kan man addera några droppar av oljan till en luftfuktarmaskin, detta så att man får doften i rummet på ett behagligt sätt. Man kan också droppa en aning i bastun, droppflaskor är bra till eteriska oljor.

Angeläget att tänka på med doftoljor samt deras verkan

Man bör ta det lite varsamt då man börjar prova med doftoljorna. De kan som sagt ge mycket starka effekter och det speciellt under känsligare perioder i livet som då man är med barn. Prova dig fram och håll ett öga på din kropp samt ditt sinnes reaktioner.

När det gäller massage samt zonterapi så är det också viktigt att man vet vad man gör. Det kan verka lätt och ofarligt att trycka mot olika punkter i ansiktet och på kroppen men om man gör det här på felaktigt sätt så kan det få effekter som icke är så behagliga.

Ett säkert sätt att inhandla hög kvalitet samt garanterat outspädda eteriska oljor är att köpa från allt-fraktfritt.se, då köper man dessutom utan mellanhänder.

Lär dig alltså mer om hur du ska påföra eteriska oljor innan du köper en doftolja att komma igång experimentera med. Något som är otroligt lätt och bra att göra är att gnida rosmarinolja i nacken och bakom öron på barn som går i förskolan. Löss klarar nämligen inte av den här doften så det här är ett naturligt, säkert och mycket effektivt lusmedel!