Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Det kan vara skadligt att bruka farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att använda sig av citronsyra eller vinsyra för att få det rent och fint därhemma. Det här är naturliga syror som är åtminstone lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

rostborttagning

Men före du skaffar en behållare med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan nyttja pulvret och också tänka på att även naturliga ämnen kan bli farliga ifall man får i sig för mycket av dem.

Rengöra maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är utmärkt med citronsyran är hur den fullkomligt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så enkelt sett. Ta en fullständigt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att köpa farliga kemikalier för avkalkning så kan du använda citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att sedan låta det hela stå en stund.

OBS: man skall ständigt handla livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, detta är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en liknande verkning och man kan minsann få bort rostfläckar med vinsyran vilket icke är så dumt då man möjligen har en maskin i köket som funkar utmärkt men som ser rätt eländig ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande rent igen och all dålig lukt försvinner.

Diskmaskin: det är enbart att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Detta är verkningsfull diskmaskinrengöring och du bör direkt få en maskin som luktar gott och ser förtjusande ut därinnanför återigen.

Man kan rentav också köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan process (ca 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för annalkande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Om du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten måste till därför att få dän kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett fint alternativ. Rent praktiskt så är det enbart att behandla ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av samt torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med tvätta toaletten med syran. Häll en skvätt ned i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten för att borsta. Det här leder till en mycket renare samt snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även om det rör sig om en naturlig produkt. Om du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren igen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående och smärta i magen och det är inte roligt. Det här kan också vara bra att tänka på då du vill städa i diskmaskinen, kör den en gång extra sedan utan disk.

Det viktigaste är att inte uppförstora. Man måste inte använda mycket för att få den verkning som man är ute efter då man använder sig av den här syran.