Mineralvattnet Ramlösa är mycket bra för hälsan

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra före vatten som man kolsyrat själv hemma? Det här är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det enbart rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt lite annorlunda och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

kolsyrat

Få hälsan samt kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du ont i magen, kolik, alternativt är du måhända aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är avsevärt spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade helande effekt. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är likaså något som kan vara bra för hälsan för den är avsevärt fin. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att traska i denna park, och kanhända tar du en liten paus där du självfallet dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att intaga vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är himla bra för oss människor. Detta I synnerhet om man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man handlar mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det medföra att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man rentav mår bättre. Det behöver nämligen inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver intaga mer därför att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara förståndigt att investera i en kolsyramaskin. Länk till mer information. Det här är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och också något som kan få barn att bli mer intresserade av att intaga nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju icke utestänga det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och även handla Ramlösan ibland. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga bekymmer för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, likaså krydda med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.