5:2-metoden – en okomplicerad diet att komma igång med

Det är lätt att komma igång med 5:2-dieten! Du behöver inte rensa kylskåpet på frestelser – du tillåts ju äta dem! Du behöver inte heller investera i några nya produkter eller lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Enbart två dagar i veckan måste du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du omedelbart igång med din diet.

Starta med att välja ut en vecka som lämpar sig bra för att starta en ny vana. Eftersom fasta, även om den bara pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per person och år. Att dra ner en aning på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. vad innebär 52 metoden Tänk på att dina fastedagar kommer att kännas tunga i början, men glöm inte bort att din kropp snart kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du startar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du anat. Tala om för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så omtyckt att du säkert har arbetskamrater som redan har provat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs massor recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Möjligen är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligen känns det mest spännande att testa på nya råvaror som du inte brukar använda. Med hjälp av ett klart upplägg för fastedagarna är du förberedd att låta 5:2-dieten äntra i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska använda ligger gärna och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader samt matspill på en miniminivå. Du kommer att märka att dina vanor dessutom på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du även börja handla annorlunda i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen hänga på dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Laga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem inta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet medan du känner dig oinspirerad att äta din sallad. En god sallad är en enastående middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en anpasslig diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en glömd fastedag kommer inte att fördärva din diet. Nästa vecka går det bättre och så småningom kommer denna nya vana upplevas som den naturligaste sak i världen.

Troligen får du även en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis ganska hastigt.

Det tillhandahålls en mycket bra bok författad av Ola Norrman (författaren som skrivit boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som enkelt och gott heter 52-dieten. Vad som är en bonus är att man kan låna denna kostnadsfritt på biblioteket – som e-bok.

Man behöver inte ens gå till biblan – utan lånar eBoken via sin dator. De flesta jättedyra böcker kan lånas – gratis. Läses bäst på en Läsplatta, typ iRiver. Önskar man äga en pappersbok så finns boken på allt-fraktfritt.se.