Bikarbonat är ett måste hemma I skafferiet

Visst finns det saker som man helt enkelt inte skulle klara sig utan. I badrummet så bör det finnas handdukar och tandkräm och i köket så bör man ha salt och även en stor förpackning bikarbonat. Faktum är att bikarbonatet också kan vara fint att ha i badrumsskåpet då det inte enbart är hälsosamt för kroppen utan även fint för städning.

vad

Bikarbonatet kallas också för natriumvätekarbonat och det här är en form av natriumsalt. Inte att förväxla med natriumkarbonat, tänk på detta ifall du handlar på allt-fraktfrittse, där finns båda sorterna i livsmedelskvalitet.

När man får saltet i ren form så är det vitt och det löses inte upp så lätt i vatten. Man använder sig av bikarbonatet på så flera olika sätt men här ska vi se lite närmre på det där med hälsa för kropp och för hem.

Ta hand om din hälsa med bikarbonat

Visste du att du kan bli av med halsbränna med bikarbonatet? Magsyran som kan ta sig upp i matstrupen har ett lågt PH-värde. Det måste den ha därför att smälta mat och döda bakterier och parasiter. För att hindra det sura så kan man köra med en halsbränna huskur med natriumbikarbonat.

Blanda en tesked av bikarbonatet i ett glas vatten och drick detta. Utför detta innan du äter och inte efter så att du inte rubbar matsmältningsprocessen som behöver syran. Det finns ytterligare huskurer med natriumvätekarbonat som till exempel att bleka tänderna, och det finns de som anser att man kan hålla sig frisk längre om man endast ser till att få i sig det här ämnet med jämna mellanrum.

Det måste vara fräscht i huset för att man ska må bra

En aning smuts blir man möjligen starkare av men om det är så att det inte är rent i kök samt i badrum så kan det vara illa för hälsan. Du kan bikarbonat köpa med syftet att mixa pulvret med ättika för att få till en smet som får bukt med bakterier såväl som med kalk.

Smeta på handfat i badrum och kök alternativt på prylar som har fått fettfläckar för att fort få fräscht. Detta är verkligen en verkningsfull metod som är skonsam för dig och för miljön. Ifall man ska städa med pulvret så är det bra att välja ett bikarbonat storpack som man får till ett bra pris och som räcker till flera månaders städbehov.

Kan man säga att bikarbonat och bakpulver är samma sak?

I grund och botten så kan man säga att bakpulver samt bikarbonat är samma sak. I bakpulvret så finner vi natriumbikarbonat och stärkelse samt syra. Det här är ett medel som är en aning svagare än den renodlade varianten.

Ifall du behöver bikarbonatet till jäsning i bakning så ska du tänka på att det räcker med mindre än vad som hade varit fallet med bakpulvret. bikarbonat hosta. Om det står 2 teskedar bakpulver så räcker det med 1 tesked bikarbonat för samma jäsningseffekt.

Tänk på att bikarbonatet kräver att man har en syrlig ingrediens i smeten. Det här kan vara filmjölk eller juice från någon citrusfrukt. När receptet saknar ingrediens som är syrlig så är det bättre att använda bakpulver för bättre effekt vid jäsning.