Med blodmjöl så får du bra gödning och du kan avskräcka rådjur

Blodmjöl är en utomordentlig produkt trots sitt någorlunda obehagliga namn, Har man svårighet med rådjur samt kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man prova att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Detta blodet är fullt av protein och lättlösligt kväve. Pulvret passar bra som gödning till växter såsom sallad, spenat, kål och olika lökar. Även buskar och träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du därpå skall äta. Då är järnet samt andra nyttigheter av likadan kvalitet som det pulver man använder till järntabletter och andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går bra.

Blodpulver används vanligtvis som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan även funka avskräckande på rådjur, möjligtvis till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ideligen att man använder sig av både blodmjöl och av benmjöl då man vill få fin gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men å andra sidan en hel del fosfor vilket är bra. Benmjölet är bra som växtnäring till annorlunda typer av växter och blodmjölet är särskilt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Om det är så att Bambi ideligen kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så måste man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning därför att rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra detta på lite skilda vis. Dels så kan man helt enkelt sprida ut mjölet över rabatter och runt träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken eller pålen kan man sedan ställa ut bland buskar samt i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit därför att äta frukost, lunch och middag.

Det är inte besvärligt att göra en blandning med vatten (och ifall man vill med också ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt dåligt. Också människor kan bli avskräckta! Ifall det regnar så kan man behöva iterera proceduren efter några veckor därför att lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En enorm fördel med den här avskräckningstekniken är att den är pålitlig för människa samt djur. Därtill så är det känt att detta fungerar fint. Man behöver således inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller utföra annat som kan besvära grannar och andra djur som man icke störs av.

Det är heller inte särskilt dyrt att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) och andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande blandning. Klicka på denna länk för mera info från blodmjol.com. Man kan ju komma igång med att ställa ut käppar med oasisbitar för att sedan ladda på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.