Weibulls vård för mossa eller järnsulfat?

När man väl inser hur man kan tillämpa sig av järnsulfat för att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Kanske kunde man ansluta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks kapitulera är uppenbart, men ska man investera på Weibulls mosspreparat eller kan det funka lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med ultimata mosspreparatet

Den bästa effekten får man självklart med det preparat som verkligen tar död på mossan och som samtidigt är gott för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men om man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja grubbla på om det inte är klokare att själv blanda alternativt att införskaffa en fräsch järnsulfatprodukt.

ta bort mossa

Faktum är att det är avsevärt billigare att handla medlet på allt-fraktfritt.se än att inhämta en märkesprodukt. Man får en 25 kg säck för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat inuti. Men det är förstås angeläget att du är varse om hur du ska utbreda järnsulfat och vatten på korrekt sätt över gräsmattan så att du får bästa möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara medryckande att notera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, eller järnvitriol som det också kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att köpa en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därpå blandar med vanligt vatten så får du alltså samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte införskaffa antisnigelmedlet var för sig då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att veta.

Det är betydelsefullt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man också måste fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Ifall man handlar en blandning som ska ha ihjäl mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men ej om detta preparatet är giftigt.

En stor fördel med att använda järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan exempelvis ej tillintetgöra ogräs med järnvitriol. Det är bara mossan samt mördarsniglarna som ryker och för många så är det mer än tillräckligt.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan handla en påse med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre behållare från Weibulls så kan man ju undra varför folk inte utför detta i större omfattning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har rätt redskap för att blanda järnsulfatet med vatten. Men i det här fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (alternativt inhandla en ejektordunk samt sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som skänker flexibel mix och därpå okomplicerad behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att bibehålla ett öppet sinne och betänka en aning på hur man på ultimata vis kan ta hand om gräsmattan och bli av med mossan. De flesta kommer fram till att det minsann inte är så komplicerat att beställa en billigare produkt online (kolla järnsulfat och alla smarta järnsulfatprylar på allt-fraktfritt.se) som därjämte är förträffligt för miljön och riktigt enkel att använda sig av.