Vad är korrekt msm dosering för vård av olika åkommor?

Även om man i stort sett kan inta hur mycket msm pulver som helst utan att bli sjuk så är det viktigt att man använder sig av rätt msm dosering för bästa resultat. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror givetvis på vad det är som man behandlar. Låt oss titta lite närmre på skilda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i bra medicinförpackningPremium kvalitet MSM Metylsulfonylmetan pulver

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hud alternativt som har stora bekymmer med akne och ärrbildning i ansiktet kan enkelt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt storsint med msm dosering men man behöver ej överdriva. Det går exempelvis bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

Därför att huden lättare ska kunna ta åt sig msm pulvret så är det bra att nyttja sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask eller smet för att behandla punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill behandla så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Ifall du vill behandla stela leder, värk, eksem eller trötthet genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar förorda en successiv tilltagande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att därefter trappa upp så att man till sist når ungefär 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte enbart på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är också så att pulvret i början kan upplevas som en aning beskt. Det här förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken en aning udda. kosttillskott online

Ifall man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett oerhört bra alternativ ifall det är så att man upplever att det är svårt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en viss period. Tanken är ju att man ska rehabilitera kroppens naturliga balans och hjälpa cellerna att arbeta som de skall och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Till Atros, som är kroniskt, tar man ständigt. Helst i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver åt djur. Då försvinner alla krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt hälsovårdsnämndens kontroll. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, enbart etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ner igen eller huden blir torrare och rynkig några månader efter färdig kur. Det kan ju likaså vara förståndigt att överlägga hur ens diet och livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det passande att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. Om man samtidigt som man intar msm kosttillskott förändrar ohälsosamma mönster så får man en kraftfull verkan som varar längre och det även med en msm dosering som är avsevärt låg.