Använd bryggsocker för att brygga ditt eget öl

Det är sannerligen inte så svårt att brygga öl hemma för i svenska hem så finns det spis och ugn där man lätt kan arrangera med korrekt temperatur för mäskning samt resten av processen, och andra komplement som ska till finner man enkelt online som till exempel bryggsocker.

brygga öl

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ om man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man jämt tvingas bana väg för sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll ifall man vill brygga vin eller ifall man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning ej fungerar så som man har tänkt sig.

Gå alltså genom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning före du ens sätter ett datum för när det hela ska hända.

Brygga öl med bryggsocker eller endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det funkar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen angeläget att du får en produkt som verkligen är till för ölbryggningen.

Något som får flertal att välja sockret är det där med alkoholen. Ifall jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man icke ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika väl. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varefter man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som möjligen inte är helt lyckad.

En annan sak att betänka är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att finna rätt formel så kan det vara klokt att komma igång med ett mindre kok så att man ej behöver slänga så mycket ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för bästa pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På webben så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på ultimata vis och tillvarata pengar på att handla online.

När du likväl är på internet så kan du likaså få en hel del tips och råd från människor i forum som även brygger eget öl och som gärna delar med sig av erfarenheter samt insikter som de har samlat under årens lopp.