Effektiv träning med Saigonkanel

Vad är Saigonkanel?

Saigonkanel är en sorts kanel som växer i Vietnam. Denna kanel, som ärvt sitt namn efter Vietnams största stad i södra delen av landet växer trots allt ganska långt från Saigon (som idag heter Ho Chi Minh City), utan snarare i höglandet i Vietnams centrala delar.

Vad skiljer Saigonkanel från övrig kanel?

Kanel är inte så enkelt som man antar, det finns många skilda arter av kanel och det som rentav är den äkta kanelen «Ceylonkanel», är inte den vi använder för dagligt bruk. Ceylonkanel har mildare smak samt mindre hälsofrämjande egenskaper.

Kassiakanel är vad vi kallar «vanlig kanel», det är den aromatiska kanel vi i regel finner i våra butiker. Kassiakanel är kraftfullare än Ceylonkanel, både i smak och i doft, och ur hälsosynpunkt.

Saigonkanel är en nära släkting till Kassiakanelen, men är än mer omfångsrik än sin kusin. Saigonkanel innefattar 1-5% essentiell olja och denna olja har upp till 25 % kanelaldehyd i sig, vilken är den verksamma agenten som har så utomordentliga effekter gällande vår hälsa.

Saigonkanel och blodsocker

Att kanel sänker blodsockret är en av dess mest kända egenskaper – och Saigonkanel åstadkommer detta mest av alla kanelsorter. Personer med diabetes gynnas av ett dagligt intag av kanel och befinner man sig i riskzonen för att utveckla diabetes har man allting att vinna på att tillägga denna krydda i sin dagliga föda.

Vad kanelen åstadkommer är att den hämmar utsöndringen av insulin, vilket är det hormon som åstadkommer att vi lagrar fett istället för att bränna energin. Ju mer man rör på sig, desto mer ökar fettförbränningen – det vet vi ju alla idag – och detta beror just på att träning ökar insulinkänsligheten.

Saigonkanel och muskeluppbyggnad

När man tränar för att bygga upp musklerna så vill man ju helst att energin man får i sig ska lagras – inte i fettvävnaden såklart, men i musklerna. Insulin är anabolt och det finns mindre klipska typer som injicerar insulin just därför att stimulera sin muskeltillväxt. bantning depression
På lång sikt är detta förödande för hälsan, men på kort sikt kan det ge mer uppumpad muskulatur.

Saigonkanel ökar fettförbränningen, som tidigare nämnts, men samtidigt stimulerar kanelen till upptagning av energi i musklerna, så de som tränar för att gå ner i fettmassa och upp i muskelmassa drar fördelar ur flera perspektiv av ett tillskott av Saigonkanel agligen. Dessa effekter har länge ansetts inte vara förenliga, men vad gäller kanel verkar det faktiskt fungera just så. Ibland är de enklaste lösningarna de bästa!

Var hittar man Saigonkanel?

I vanliga livsmedelsbutiker hittar man sällan Saigonkanel, än så länge. Denna superkanel förväntas explodera i efterfrågan så fort folk inser vilken kapacitet den har för så många skilda grupper av människor.

Idag kan man handla Saigonkanel online, men kvaliteten kan skifta en del så det gäller att ha lite tur när man handlar. Har man väl funnit en trovärdig leverantör av Saigonkanel så bör man hålla sig till den.