Är det säkert att nyttja natriumbensoat som konserveringsmedel i mat?

Då man lagar sylt hemma så kan det vara förståndigt att använda sig av någon form av konserveringsmedel. I varje fall ifall man vill att sylten ska hålla en aning längre. Man kan natriumbensoat köpa i vanliga butiker samt online och det här konserveringsmedlet har nummer E 211.

Natriumbensoatet är i praktiken det natriumsalt som man får från bensoesyra och det finns naturligt i rönnbär såväl som i lingon. Med det natriumbensoat pris som du finner online avslöjar att du näppeligen får en produkt som kommer från en naturlig källa. Idag utvinner man ämnet på industriell väg men det rör sig om exakt samma ämne som det som finns i det gröna.

Natriunbenoat

Anledningen till att man kom fram till hur bra det här ämnet är på att konservera mat var just att man observerade hur länge lingon höll sig. Man förstod att de innehöll något som gjorde skillnaden och då man kunde lokalisera ämnet så var det enbart naturligt att börja använda sig av det för olika typer av matprodukter som behöver klara sig lite längre.

Är natriumbensoat en pålitlig produkt för matlagning?

Det är angeläget att handla en produkt som är livsmedelsgodkänd. Då är den bra.

För att natriumbensoat skall fungera måste produkten som skyddas vara syrlig (ha lågt pH). Det har saft och sylt hela tiden för de består av naturlig fruktsyra. 1 gram syra per liter/kg räcker mer än väl för lågt pH.

Angeläget med bra hygien och bra produkter i köket

Något som kan vara bra mycket farligare är att laga mat med usel hygien. Detta är vanligare än vad man tror och samtliga som använder disktrasa samt skärbräda ska veta att det här är produkter som kan ha mer bakterier och hälsovådliga ämnen än en generell toalett har.

När du vill använda dig av natriumbensoat för att konservera sylt så är det också angeläget att du använder dig av en bra produkt som inte har gått ut eller på något sätt skadats. Chansa icke på att det där med bäst-före-datum är överdrivet.

Kom ihåg att även vanligt kranvatten i alltför höga doser kan vara cancerframkallande så betänk hur du lagar mat och hur ditt kök ser ut. Det är troligen mycket viktigare att du gör rent trasan på rätt sätt och väljer en bättre skärbräda än att du utesluter konserveringsmedel från sylt och saft. Klicka på denna länk nu för ytterligare information.

Du behöver nämligen ej oroa dig och grubbla på vilka andra produkter som du kan använda dig av som konserveringsmedel för natriumbensoatet är säkert då man använder det på korrekt sätt i ett rent kök.