Silikonslang används offentligt i sammanhang där man behöver en genomskinlig samt flexibel slang

Exempelvis i läkemedelsindustrin samt forskningen är silikonslang allmänt använd.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i lämplig dimension.

Man får därmed en slang som är så smakligt som immun mot influens av kemikalier. Genom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet och även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och syre.

Till dessa binds alltemellanåt olika slag av organiska rester, det önskar säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med hjälp av vatten och är relativt tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är mjuk och formbar före den har härdat. Materialet används mellan övrigt för att täta fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är främst framtagen för att transportera luft eller fluid. Slangen innehar många lager armering för att klara höga arbetstryck. Idealisk att begagna i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar eller turboslangar)! Men denna typ av slang kan ha många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester alternativt Nomex.

För användning i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH innehar genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, och biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A standard. Mer information här.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.