Silikonslangar är ett användbart slangmaterial som har fler olika användningsområden

Silikonslangar

Att det blivit så populärt beror på dess unika egenskaper. Det är smidigt att forma, stark samt tåligt. Det leder exempelvis inte elektricitet och tål både kyla samt glöd. Silikon är även genomförbart att alstra i åtskilliga annorlunda former, det kan utgöra gel, smörja, fettvävnad eller som härdat.

Det är många branscher som fynd dess egenskaper och idag används det både i skönhetsindustrin som bröstimplantat och i bilindustrin. Silikonslangar vinner mark emot de mer traditionella varianterna alldenstund de innehar så många fördelar, några av dem är:

Eget silikonslangbygge

Det förekommer många som älskar att tillbringa timmar i garaget och mecka. Både med gamla bilar men även att anlägga egna farkost. Dessa har fynd silikonslangarna eftersom de är så lätta att arbeta med. Du kan insätta de där i stort sett var som helst i frånvaro av att ta hänsyn till temperatur eftersom silikonslangar tål både hetta samt kyla.

Att silikonet är så lätt att böja innebär att det går att rotera slangen samt boja den på annorlunda sätt i frånvaro av att det påverkar prestandan på fordonet, så länge det inte är en båge som inte låter någon fluid rinna genom alls. Den klara även av åtskilliga annorlunda ämnen utan att det fräter på slangen. Bra tips här.

Silikon är Snyggare

Silikonslangar förekommer i de flesta kulörer och är på grund av detta riktigt snygga att lämnas synliga. Många motorer, som på en båge har alltid kylarslangen därtill alla övriga komponenter synliga så helheten blir bättre med en matchande slang,

Silikonslang Sortiment

Det är oerhört mycket lätt att finna de silikonslangar du är på jakt efter. De förekommer i alla böjningar samt tjocklekar som kan tänkas.

Dessutom förekommer det många återförsäljare av silikonsslangar, både i butiker samt på internet. Silikonslangar klarar även av tryck och kan därför även flytta luft.