Med salmiak I pulverform blir blir efterrätter och godis underbart gott

För en del så är det tufft att gå för lång tid utan lakrits och man kan nog anföra att det här är ett godis som är rätt så typiskt för svenskar. I andra länder så är det inte hela tiden så enkelt att finna det salta lakritsgodiset så ska man ut och resa så kan det vara klokt att ta med sig lite godis alternativt kanske salmiak i pulverform så att du kan skapa ditt eget godis.

salmiak

Vad är salmiak och vad kan det användas till utöver godistillverkning?

Det är betydelsefullt att förstå att salmiak inte är detsamma som lakrits men att salmiakpulver ofta är en ingrediens då man tillverkar saltlakrits. Ett annat namn på salmiaken är ammoniumklorid och det här ämnet använder man därför att erhålla den salta smaken men faktum är att det har många andra användningsområden. Salmiak fungerar enastående som rengöringsmedel.

Då man främst började framställa ammoniumklorid så ville man använda det som gödsel. Idag så används salmiaken ännu som gödsel men det finns fler fängslande användningsområden som inom pyrotekniken där man alstrar rök med ämnet och man kan avlägsna syrafläckar med ammoniumkloriden.

Kan man säga att salmiak samt lakrits är samma sak?

Nej, man kan verkligen inte säga att det här är detsamma! Lakritsen kommer från lakritsroten medan salmiaken framställs på kemisk väg. Men kombinationen av dessa två ämnen är mycket lyckad och salmiaksalt är känt för att tillhandahålla en så god smak. Utan saltet så hade man fått en söt smak på lakritsen som onekligen också är populärt men en helt annan sak.

Numera så är det avsevärt vanligt att recept nämner lakrits som en ingrediens. Om man ska producera nyttiga chokladbollar av nötter så kan det vara så att man skall tillsätta en nypa lakritspulver. Detta är inte salmiak utan pulver av lakritsrot.

Det kan förstås även vara så att en del recept nämner salmiakpulver som en ingrediens och det här pulvret är lätt att få tag i. Man kan köpa det online till ett bra pris (vanligtvis på allt-fraktfritt.se och Tradera) och har man det sedan hemma i skafferiet så finns det avsevärt som med fördel kan smaksättas med det.

Hitta bra recept på godis med salmiakpulver

Faktum är att du kan bli så inspirerad av allihopa goda efterrätter och det godis som du kan göra med salmiaksmak att du helt enkel blir tvungen att införskaffa pulvret enbart för att pröva. Kola, lakritslantar, hallondessert… detta är enbart några exempel på sådant som blir tokigt gott då man blandar i salmiaken.

Nätet är fullt av fina tips och goda recept som är enkla att följa. Har man bara ett grundrecept så kan man för det mesta ge det hela en saltlakritstvist genom att tillsätta salmiakpulvret. Det är inte krångligt och något som absolut leder till efterrätter och godis som är lite konstig.
Klicka här för mera information från allt-fraktfritt.se/salmiak-ammoniumklorid-700-gram.html.

Tänk på att ej överdosera. Man vill fullkomligt ej erhålla för mycket av den salta smaken som otvivelaktigt är härlig men som kan ta över ifall det blir för mycket. När man skapar sitt eget saltgodisrecept bör man pröva sig fram med mindre mängder ammoniumklorid.