Blii form med GI föda recept

Letar du ett fason att komma i form innan sommaren, då kan t. ex. GI föda kosten vara den korrekta vägen för dej.

GI i GI mat står för Glykemiskt Index. Det är ett mått som man nyttjar för att se hur snabbt anatomin bryter ner kolhydraterna i somliga födoämnen eller rätter. Desto högre GI man har, desto snabbare bryts maten minska. GI mat är ett sätt att gå minska vikt samt inta hälsosammare.

Det finns flertal recept man kan följa via online för annorlunda GI maträtter, avhängig på det man gillar. Det är bara att besöka de portaler som erbjuder annorlunda recept samt starta välja.

Flertal utav de recept som finns tillgängliga nuförtiden via online använder även grädde i receptet.

Grädde

Grädde är en smaksättare som flera använder i sina rätter eller tårtor. Det är en vattenemulsion av fetter som man tar ifrån komjölk. Om man innehar grädde med en fetthalt som är under 40 %, skall man homogenisera den så att den ej skall skikta sej. Men är fetthalten är över 40 % har dess fettdroppar kapaciteten att binda luft till en fixerad skum form när grädden vispas. Grädde med en fetthalt över 40 % kallas därför vispgrädde.

Det är flera olika fason att fixa vispad grädde. Bland andra är därnäst två ex, som är de vanligaste sätten som folk runt om i världen väljer vid t. ex. matlagning utav GI mat:

Vanlig handvisp

Att begagna sej utav en vanlig handvisp när man önskar ha vispad grädde är något som flera väljer. Man kan hitta handvispar i samtliga sorters former, färger samt material såsom plast eller metall. Men tyvärr resulterar en handvisp mestadels i att den som vispar får ont i armen.

El visp

Efter att är det också valet av en elvisp som de mesta hushåll i Sverige allaredan innehar. Man kan enkelt inhandla denna produkt via en vanlig elektronik affär.

Men den alster som rekommenderas utav flertal när det handlar om att vispa grädde samt är väldigt användbar och effektiv, är den så kallade gräddsifonen.

Gräddsifon

En gräddsifon innehåller en burk, handtag och en patron. Patronerna består av lustgas som gör grädden lätt. När man önskar göra en snabb vispad grädde för något man antagligen bakar alternativt lagar, så är det blott att fylla behållaren med grädde och skruva på en utav dina lustgaspatroner.
Därefter kommer grädden att anlända ut blandat med gasen ifrån patronen. Grädden kommer att vara lätt, absolut som man alltid önskar att den ska vara, när det är antagligen vispad, perfekt för GI födoämnen eller bakelse.

En gräddsifon kan man skaffa genom allehanda sajter på webben samt dem brukar inte kosta så mycket. Och med produkten anländer också flera fördelar inkluderat, såsom att den är liten och tar inte mycket plats i kylskåpet. Men den viktigaste fördelen är att den kan deponera din grädde absolut som den skall vara i behållaren. Detta är möjligt tack vare att behållaren är sluten.

Lustgasen i patronen är den källa som håller din grädde färsk, hade det varit luft istället, skulle det gett källa till nedbrytning utav fetter.

Bereda din GI föda i bostaden och begagnad en gräddsifon vid behov utav flink, fluffig grädde.