Gräddpatroner innehåller dikväveoxid

Dikväveoxid är ett drivmedel till gräddsifoner och är i de gräddpatroner som säljs till var sifon.

Gräddpatroner med dikväveoxid (lustgas) till gräddvisp

Dikväveoxid

Dikväveoxid alternativt alias lustgas är en färglös gas med en sötaktig smak. Lustgasen upptäcktes för första gången utav en man vid namnet Joseph Priestley år 1773. Han var också bekant för att ha upptäckt syrgasen omkring ett år innan. Lustgasen användes som ett berusningsmedel utav flertal, det var ett fason att förlusta sig på annorlunda fester.

Men under år 1844 började man begagna dikväveoxid till medicinska ändamål, en av den första registrerade användningen av lustgas var av tandläkaren vid namnet Horace Wells, som använde det för att sedera sin bedröva från att få en visdomstand utdragen. Efter att Horace började allt fler tandläkare att begagna metoden av lustgasbedövning som visade effektiva resultat.

Nuförtiden används dikväveoxid i patroner som är ett bensin till gräddsifoner. De får ens grädde att bliva luftig samt perfekt vispad.

Gräddsifoner

Gräddsifoner har existerat länge ute på marknaden, men den första versionen utav sifoner kallades för sodasifoner. Dessa användes för att anordna kolsyrat vatten i flaskor. Numera finns kolsyrat mineralvatten i flaskor överallt i olika affärer, tack vare detta är de mindre populära idag, men det säljs ännu produkter såsom Sodastreamers för de som vill ha att fixa kolsyrat vatten hemma när de känner för det.

Men bland de sifoner som finns på marknaden idag är gräddsifoner bland de populäraste och nyttjas runt om i olika restauranger och caféer. Att begagna en gräddsifon stöder en att få en perfekt vispad grädde som man kan begagna till allehanda matlagning och tårtor som en semla.

Gräddsifoner är enkla att begagna för den som innehar bestämt sig för att köpa en. Helt enkelt utgör en gräddsifon utav en burk, handtag och patroner fyllda med dikväveoxid. För att börja vispa sin grädde som man inhandlat i en utav flera mataffärer som är att få, är det blott att fylla sin burk med grädde. Därefter tar man en utav de lustgaspatroner man innehar och skruvar den på sifonen. Man kan inhandla lustgas patroner genom online. När detta är avklarat är det bara att pressa handtaget samt låta grädden anlända ut från burk samt blandas med gasen från patronen. När dessa blandas vispas grädden och förvandlas till en luftig skum form.

Bortsett från att gräddsifoner grejar en perfekt vispad grädde, anländer denna produkt också med flertal andra positiva egenskaper såsom att den kan enkelt deponera grädden man innehar just vispat. Detta är speciellt tack vare att de övriga val när man vill vispa grädde, som valet av en elvisp inte kommer att deponera vispgrädden man just fixat. Utan det handlar ofta att man innehar kvar grädde efter ha t. ex. gjort GI föda och lägger det i en skål där den allmänt är att torka eller bliva vattning. Gräddsifonen deponera vispgrädden i sin slutna burk och stå sig den perfekt för nästa bruk.

Grädde

Grädde är en vattenemulsion av fetter som kommer ifrån vanlig mjölk från kossor. När man talar om vispgrädde handlar det om grädde som innehar en fetthalt som stiger över 40 %. Om grädde innehar en fetthalt som är under 40 % behöver den homogeniseras. Homogenisering är erforderligt för att grädden inte ska skikta sig.

Grädde blir luftig samt redo för användning direkt med hjälp utav en gräddsifon samt patroner fyllda med dikväveoxid.