När du söker efter fest idéer på pizza recept, kan du både vara lycklig och en aning förvirrad att det finns så många olika typer som du kan åstadkomma.
Oavsett om du vill göra en smakfull och lockande mild eller en kryddig och välsmakande maträtt till bjudning, så är många av dem så lätta att du troligen vill fundera på att låta andra hjälpa dig att göra samtliga de diverse typerna som du kan komma att njuta av.
Till exempel kan du vara I behov av ett bra recept för att göra till ett pizza party.
Om du gör dem på festen, möjligtvis fler av de som kommer till partyt vill hjälpa till att åstadkomma sin egen eller åtminstone stödja dig att välja ingredienser.
När du har barn och låter dem bistå dig, kommer de troligen att vara glada och önskar gärna hjälpa till att göra en familjemiddag alternativt en smakfull dessert för familjen som alla kan dela ihop.
De tycker det är roligt att göra degen, utse fyllningar och toppning på stora pizzor eller små enskilda pizzor för sig själva.
Ifall du ger dem möjlighet att bistå dig kommer de att känna sig som en stor del av familjen och senare innan du vet ordet av, kommer de att göra dessa aptitretande recept själva för att betjäna dig.
Nedan hittar du en härlig efterrättspizza som mixar smaker och aromer av blåbär och cream cheese.
Den är lätt att göra och består av enbart ett fåtal ingredisner som är lätta att hitta.
Använd detta recept och modifiera det till din egen smak.
Exempelvis, snarare än att göra blåbär och färskost, kanske du vill testa jordgubbar, banan eller kanske till och med melon samt cream cheese.
Recept på Blåbär samt färskost Efterrättspizza
Vad du behöver
1 bägare mjöl
¼ bägare strösocker
½ bägare smör alternativt margarin
1 bägare vispgrädde
1 förpackning uppmjukad färskost ungefär 240 gram
1 kopp strösocker
1 blåbär aromer
Hur man gör det
Värm ugnen till 175 grader C.
I en rejäl skål lägger du i mjöl, strösocker och smör alternativt margarin. Blanda ihop bra tills du kan göra en boll av degen.
Tryck ut denna blandning jämnt på en 12 tums pizza pan.
Placera i ugnen för att bakas i ungefär 8 till 10 minuter eller till dess brödet fått en lindrig gyllenbrun färg.
Ta ut ur ugnen och låt brödet svalna tills du kan vidröra det.
Med samma bunke blandar du vispgrädde, den uppmjukade cream cheesen och strösocker.
Blanda i blåbärsarom (efter smak) i grädden tillsammans i bunken tills blandningen är tjock samt smidig i konsistens.
Skeda denna fyllningsblandning över det kylda brödet jämnt och sedan placera det i kylskåp för att kylas ner i minst 3 till 4 timmar.
För allra bästa resultat kyl det alltsammans gärna över natten.
Det här är bara en av de flera diverse typer av specialpizza du och din familj kan lära sig att göra samt njuta av. vispa grädde med socker