Aqvia bubblar ditt vatten

Aqvia är benämningen på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag väldigt poppis kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned stor omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora affärsverksamhet som IKEA och Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem olika versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

kolsyrat vatten smakeraqviasodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev svart, crème, solbränd, orange och lime. Det finns en färg här som passar i varje hem! Det är förstås blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen och det njuter vi givetvis av igenom att kunna tappa opp ett bägare kallt vatten samt inmundiga direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser alternativt märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, och begagna det till både bubbelvatten samt läsk genom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka och sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sig en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog avgiftsfri hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter oerhört på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa och världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt val som matchar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det gäller aromer av bubbelvatten så finns det idag en lång rad annorlunda alternativ. Dels kan man välja att smaksätta sitt vatten med bara smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv samt tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, med har ett mindre sortiment.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra dricka med saftkoncentrat också. Det dyker upp fler samt fler läskkoncentrat samt idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt samt totalt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både miljö och plånbok.