Man kan effektivt få bort mossan med hjälp av en spridarramp

Hur ska man få ut det där järnsulfatpulvret över gräsmattan för att eliminera mossa? Om man skaffar en mossa GTI eller en ejektordunk så är det ju ej så besvärligt att spraya på men den som vill mixa själv för billigaste järnsulfat pris kanske hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan det här klaffa helt eminent.

Så fungerar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner en aning om de skrapor som man kan nyttja i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

järnvitriol fasad

Detta är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därutöver så får man ju gå flera omgångar för att behärska en större gräsmatta. Det här är anledningen till att en del väljer att avlägsna mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på korrekt sätt på gräset

För att du ska erhålla ultimata effekten med spridarrampen så är det väldigt relevant att blandningen du har i kannan har rätt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver och vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noga.

Det är sällan intelligent att dra till med lite mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noggrant så att varje del vatten har pulver. Om du icke gör det här så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli helt meningslös.

Mixa rätt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Det här beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig ej om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång även med en mindre burk pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver grubbla på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att begripa exakt hur man skall mixa så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är praktisk men inte för alla

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna för att avlägsna mossa i trädgården så ska du betänka om detta sannerligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå omkring med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att klara jobbet.

För äldre personer samt andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte alltid den ultimata lösningen. Det blir helt enkelt för krävande att bära vattenkannan. Mer information: På denna sajten spridarramp. Man ska också tänka på att man behöver gå sakta fram vilket kan bli tungt för vissa varpå mossa GTI alternativt egen mix i ejektordunk är ett bättre val.