Aqvia läskmaskin skänker bubblor till folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets satsning på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med stor omtanke av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som tidigare har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en snygg kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med anskrämlig design.

sodavatten

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk design i dämpad rostfritt stål som därjämte fick en specialbehandlad area för att man skulle slippa irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem kulörer – crème, bäckmörkt, lime, brunt samt brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen möjlighet att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken färg man föredrar.

AGA var också måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle hava attraherande samt överlagd form, men också vara lätt och behändig att använda. Detta lyckades man också med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fast den på maskinen samt trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt kolsyrat vatten på kortare tid än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram ytterligare en form på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har annorlunda färgsättning. Både Exclusive samt Balance fungerar med samma komplement, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta ut maskin eller antagligen ha två stycken i samma hushåll.

När man handlar en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i bestämmelse både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan åka hem samt kolsyra sitt vatten på en gång. Man kan också köpa till essenser och koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man inom samma koncept. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna läsk så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu oxå ett brett urval av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är helt sockerfria. Ett annat företag som oxå saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid access till bubblande fräscht vatten och när kolsyrepatronen tar slut så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt köper en ny till reducerat pris. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna och därjämte sparar man en liten mynt varje gång.

Om man anser mycket om kolsyrade drycker, antingen bara fräscht vatten alternativt kryddad bubbelvatten eller läsk, så är det helt klart en smart penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det betydlig bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper bära dessa tunga flaskor från affären hela tiden och sist men inte minst så är det helt färdigt snällare mot plånboken. Vårt förädla, fixa kranvatten är nära nog gratis samt när man antagligen har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten innan det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid samt futurum.