Vill du få hemmagjorda vinet att smaka bättre? – Använd garvsyra samt tannin

Nuförtiden så finns det gott om humorinslag som har tagit namnet garvsyra men faktum är att den här syran har ganska lite med shower att göra. Visst, den innehåller flera tanniner som är en väldigt betydande del i vin som så klart ofta serveras i underhållningssammanhang.

vad

Den goda smaken i vinet samt den sträva smaken i omogen frukt

Om du tar ett bett i en omogen frukt så får du en sträv smak i munnen. Den här smaken kommer från tannin som finns naturligt i skilda frukter som sharonfrukt såväl som i vindruvornas kärnor och skal.

Tanniner vin utmärks av att de har gott om det goda tanninet som åstadkommer att smaken blir mer intensiv samt varmt sammandragande. När du dricker ett bra rödvin så känner du helt klart av tanninet. Garvsyran känns likaså i whisky samt cognac och kommer då från ekfaten eller tillsatta ekspån varifrån alkoholen extraherat syran.

Garvsyran är likaså en del av kaffe och te men ej ledande

Den garvsyra kaffe består av är inte dominant för det finns fler syror i kaffet som påverkar smaken. För att få ner surhetsgraden som de här syrorna bidrar till så kan man rosta hårdare för ett högre PH-värde.

Te som smakar strävt har tanniner som är PH-neutrala. Men det är centralt att förstå att te inte har garvsyra som är fallet i kaffe. Det är ej detsamma ehuru man känner den där sträva tanninsmaken då man tar en mugg te.

Gör ditt eget rödvin med bättre och fylligare smak

När det handlar om tanniner vin blir godare av så är det relevant att man får rätt sort. Det här är sådant som vintillverkare är högst medvetna om, och de är ingående med att använda sig av korrekt typ av syra för att få rätt smak på sina viner.

Det är också så att tanninet kan ge en bättre verkan då vinet får mogna. När du väljer en vinsort som blir godare av att få stå och mogna till sig så kan du ofta se en slags sump i botten av flaskan. Klicka här nu för ytterligare info Detta beror på tanninerna, men sumpen kommer ej att påverka vinets goda smak och man behöver ju ej intaga den.

Du kan tannin handla i smarta förpackningar på tex. hembryggning.se och allt-fraktfritt.se som är lätta att skicka med post. Lägg till ditt eget vin för att få en bättre smak.

Det är mycket nyttigt att få i sig tanniner med jämna mellanrum

Tanninerna har blivit mycket populära på grund av vi idag vet att de rentav är bra för vår välbefinnande. Man har nämligen förstått att garvsyra, det vill säga olika typer av tanniner, kan förebygga allvarliga sjukdomstillstånd som förkalkning av artärer. Man menar till och med att tanninerna skulle kunna vara med och hejda hjärtinfarkter.

Det finns undersökningar som har visat att tannin även kan ha en sårläkande effekt men detta är mindre viktigt för dig som tycker om vin och som kanske gör ditt eget. Tannin är alltså ett mycket angeläget ämne som bidrar till livskvalité.