Billigt att åstadkomma eget bordsvatten

Nu kan du göra hemmagjort kolsyrat vatten

Med hjälp av en kolsyremaskin bland hemmets elektriska apparater har man plötsligt möjlighet att kolsyra vatten själv, istället för att handla det dyrt i butik. Kolsyremaskiner kan man tillämpa för att kolsyra vatten, med eller utan smak, men även för att åstadkomma egen läsk. Det är en tilltalande maskin att ha hemma, som hela familjen kan ha massor av tillfredsställelse av, inte minst barnen som tycker att såväl procedur som resultat är superkul!

kolsyremaskin

Ordinärt, slätt vatten omedelbart från kranen i all ära – det kan vara en riktig räddare i nöden när man är supertörstig och behöver få i sig rejäla klunkar vatten snabbt och effektivt – till exempel efter träning. Men kolsyrat vatten slår alldagligt vatten vid nästan samtliga andra tillfällen. Bubblorna som uppstår av kolsyran ger en känsla av fräschör och lämpar sig såväl med mat som utan. Många gillar att ha lite kolsyrat vatten på bordet att dricka till maten, andra vill ha ett glas bubbelvatten framför TV:n på kvällen.

Se till att kolsyra ordentligt kallt vatten

Kolsyra trivs bevisligen bäst i kallt vattnet, ju varmare vätskan är, desto snabbar spricker kolsyrebubblorna. Med tanke på att man vill hålla kvar kolsyran så länge som möjligt så ska man hålla drickan så kylig som möjligt, is är förträffligt att placera i glasen/flaskan/tillbringaren och när det inte dricks så ska vattnet helst förvaras förslutet i kylskåpet.

Ge smak åt bubblorna med hjälp av Aromhusets fantastiska bordsvattenaromer

För att sätta smak på sitt hemkolsyrade vatten är Aromhusets bordsvattenaromer ens allra bästa alternativ. De bidrar till rik, men samtidigt subtil smak som inte på något vis tar överhanden. Det finns 22 skilda smaker i Aromhusets utbud av bordsvatten och samtliga går att sammansätta med varandra, så kombinationerna är uppemot oändliga.

Barnen brukar bli väldigt förtjusta i de mjuka smakerna från Banan, Persika, Jordgubbe, Smultron, Vanilj, Toffee Kola samt Blåbär medan mer sofistikerade smaklökar föredrar Granatäpple, Svart Vinbär och Pepparmint. Just smaken Pepparmint är en relativ nykomling och helt klart inte den första smaken man tänker på i bordsvattensammanhang. Men som en efter maten-dryck är denna smak förträfflig och måste helt klart testas! Ingenting fräschar upp en mun bättre än kolsyrat pepparmintsvatten.

Mer än enbart bordsvattenaromer

Aromhuset producerar inte bara bordsvattenaromer, utan likaså läskkoncentrat, för den som önskar ha mer smak och en aning sötma. Bordsvattenaromerna ger ingen sötma till dryckerna alls, men läskkoncentraten gör – trots att de består av mindre än 80 % mindre socker än i annan läsk.

Man kan, om man vill, söta sitt bordsvatten med en droppe Sucralose eller två, likaså i Gert Strand AB:s (som ligger bakom Aromhuset) sortiment. Det smaksatta, kolsyrade vatten man finner i butik saknar sötma, men man är fri att experimentera hur man vill och till och från kan en aning sötma vara smakligt i det kolsyrade vattnet.

Bordsvattenaromerna går också att tillämpa till annat, en favorit är att ha Toffee Kola i naturell yoghurt på morgonen – man får alla fördelar som kommer med den hälsosamma, naturella yoghurten, plus fantastisk mjuk och len smak av Toffee Kola.

Handla dina bordsvattenaromer från sajten www.allt-fraktfritt.se, så besparas du fraktkostnader!