Bordsvatten med smak av lingon

Det finns tre nykomlingar i Gert Stand AB´s sortiment för kolsyrat vatten, och lingon är en av dessa.

Gert Strand AB har försett livsmedelsindustrin med smaker sedan 1974, både i Sverige och utomlands. Företaget, som har sin bas i Svedala, strax utanför Malmö i Skåne, har med Aromhusets smaker för bordsvatten, vispgrädde, kaffe samt läsk, haft stora framgångar – inte minst bland människor som önskar minska på sitt intag av socker.

Alla Aromhusets produkter, medräknat den nya bordsvattenaromen lingon, men med undantag för en del läskkoncentrat som innehåller ca 20 % socker mot vanlig läsk, är helt fria från både kolhydrater samt kalorier. De ger ingen blodsockerpåverkan och är inte farliga för vikten på något vis. Istället ger de enastående smak åt vatten, kaffe och grädde/yoghurt/glass.

kolsyrat mineralvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvattenaromerläskkoncentratmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Aromhusets bordsvattenaromer är underbara att använda sig av i sitt hemkolsyrade vatten, flera använder sig av kranvatten samt en egen kolsyremaskin för att producera gott bubbelvatten, istället för att spendera massor av pengar på färdiga bubblor. Med Aromhusets smaker erhåller man därtill precis den smak man önskar på bubbelvattnet! Det går även fint att droppa aromerna i färdigkolsyrat vatten.

Lingon är en smak som många svenskar beundrar. Dessa röda små bär som är så goda att mumsa i sig under skogspromenaden frambringar nostalgi i många av oss. Lingonsmaken är härlig i vatten, inte för söt och mjuk, men heller inte sur eller bitter, utan precis balanserad och en smak som älskas av samtliga från 0-110 år.

Samtliga Aromhusets smaker går därutöver att sammansätta med varandra! Lingon är en smak som skulle kunna gå väl tillsammans med t ex citron eller blåbär – smaker som redan finns i utbudet.

Aromhusets bordsvattenaromer är enormt flexibla, de går både att kyla ner och hetta upp så man kan bruka dem inom bakning, glasstillverkning, isbitar, yoghurt och en massa annat. Blott fantasin sätter gränserna. Samtidigt som vispgräddearomerna är starkare i smak och bidrar till kulör åt grädden/yoghurten så är bordsvattenaromerna mildare och fullkomligt fria från färg. Detta innebär att de känns naturliga för den som önskar nyttja dem till saker som just yoghurt och glass, men inte riktigt lika festliga som smaksättare till barnens födelsedagstårta.

När man ska dosera Aromhusets bordsvattenarom lingon så följer man samma instruktioner som man erhåller med samtliga andra bordsvattenaromer. Två ml arom är måttligt för en liter vatten, en praktisk doseringspipett medföljer vid varje köp. Man kan också mäta upp med assistans av den lilla flaskans kork som rymmer 3 ml smak om man fyller den upp till kanten. Varje flaska innehåller 30 ml arom som räcker till 15 liter vatten ifall man doserar enligt anvisningar.

Mer information om Gert Strand AB, Aromhuset och samtliga smaker för kaffe, vatten och grädde finns att få på www.aromhuset.com.

Aromhusets bordsvattenarom lingon finns att köpa på www.allt-fraktfritt.com, precis som alla andra smaker ur utbudet.