Järnsulfat och ejektorflaska så är sniglar och mossa ett minne blott I trädgården

Även om du är en skogsmulle i själen så kan du anse att mossa och sniglar ej är så trevliga inslag i trädgården. Om du hade kunnat dryfta snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska samt mossa gti eller Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat skys av mossa likväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett parti obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke tappa modet. Införskaffa en ejektorflaska samt mossa gti (alternativt blanda 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

utvattningsmunstyckke

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten ovan mossan så kommer den att svartna samt förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir trevligt att avverka mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir sannerligen kul att undanröja mossa då man kan stega runt med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig ej i vatten (som säljarna ofta påstår), det slammas i vatten. Därför skakar man ejektordunken före användning och ibland under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju endast hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och sedan spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker helt automatiskt.

Ska man bearbeta ett stort område så är det sannerligen att förespråka att man gör det här med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas eliminera mossan på taket! Det finns även tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan tillämpa på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan leda till fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Detta är även ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och genomföra mossbekämpningen. Man kan inhandla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därefter ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket samt dödar all påväxt, även osynliga, djupt rotade lavar samt claudiosporum.

Det kan ta några timmar att behandla ett tak så det är inte hela tiden att förorda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar ihop med någon annan så kan det eventuellt funka men själv blir det väl mycket göromål på en dag. järnsulfat mot mossa.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det ej för mycket och det är skönt att vistas utomhus. Det kan vara lämpligt att verkställa behandlingen när icke vindarna blåser för hårt.