Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Varje chef bör investera i goda dryckesmöjligheter på arbetsplatsen. Vatten är nödvändigt för alla levande organismer på jorden. Vatten är liv och den absolut största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler och mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar runt kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Om vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det väldigt viktigt att få i sig vatten på jobbet för att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man ska komma ihåg att även om kaffe måhända är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka arbeta, så är det även vätskedrivande. För den skull är det extra centralt att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i balans. Också te driver vätska, medan juice är ett bra komplement åt vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur centralt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare till sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt samt friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper flera att komma ihåg att få i sig vätska. En annan sak som bestämt muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så vis kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt finna fokus med. För en chef är det en oerhört liten investering för sina anställdas blomstrande.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allt från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken samt ger kolsyrat vatten direkt ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris säljer carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra och en utan.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Kolsyrat vatten är på inget vis mindre hälsosamt än stilla, det är bara lite festligare. Det finns ännu fler metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns flera märken idag som producerar aromer för bordsvatten och somliga av dem består av varken socker eller sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man bara en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för stunden är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt samt läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi relativt borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt och krångligt att släpa omkring på. Smakligt vatten på jobbet gör sannerligen stor skillnad!