Information om smaksatt kolsyrat vatten

Det har skett en ökad efterfrågan på smaksatt kolsyrat vatten, vilket beror på att allt fler insett betydelsen av en friskare livsstil och att många har en skepsis mot kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig tidigare.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Men som du kan föreställa dig, utan att tvinga i dig något av olika smaksatta vatten som vi dricker, finns det rätt så mycket att rapportera om.

Men tillverkarna vrider och vänder gällande märkningsreglerna som gör att du missar många av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte fullt ut fattar vad det hela innebär.

Ett av de mest frapperande exemplen är väl Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola består av lika mycket socker som ett motsvarande glas med apelsinjuice (omkring tio bitar socker).

Att dessutom Coca Cola saknar allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att ej yttra något om.

Om du nu anser att tio bitar socker låter mycket – vilket det är – så inspektera vad en Milkshake på MacDonalds innehåller, motsvarande 16 bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer terräng som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige bör vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som finns att köpa i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett hälsosammare alternativ och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker.

Konsumenter väljer alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig förr.

Konsumenter är också mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att spola toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden ungdomlig.

Vatten, i motsats till klassiska kolsyrade drycker, juice, kaffe o.s.v. är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara helt ärliga, det kan vara lite trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar bra, och med så massa intressanta samt briljanta smaker som finns tillgängliga nu finns det jämt en smak som kan tilfresställa också den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självfallet val för den hälsomedvetna konsumenten.