Kan smaksatt kolsyrat vatten göra dej fet?

Alla innehar hört om att det är livsnödvändigt att få nog med vatten att dricka.

Människor kräver extensiv mängder återfuktande vätskor för att våra kroppsfunktioner skall funka korrekt, men de mesta folk tycker möjligheten att dra i sig mugg alternativt bägare sedan mugg med totalt smaklöst vatten är jättejobbigt, speciellt är det så i de länder vari vatten ej är någon bristvara som i Sverige.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Många folk vänder sig till mer spännande drycker, såsom bubbelvatten för att uppfylla sina rekommenderade muggar med vätska per dag.

Men stämmer ryktet om att ett lyx att denna dryck ej är så hälsosamt som man skulle kunna tro?

Kan det kanske till samt med framkalla viktökning?

Låt oss ta en titt på effekterna av Karboniseringen

Jo, ryktet om att karboniserat vatten minsann kan orsaka uppsvälldhet och viktökning är helt lätt falskt, så du man vara helt lugn och fortgå dricka kryddad karboniserat bubbelvatten.

Att kolsyra är ofarligt.

Att placera kolsyrade bubblor till vatten eller dricka, där gasen infunderas i vätskan är ofarligt för människans metabolism.

Därjämte kan kolsyragasen verka helt tvärtom att man känner dej mätt och belåten snabbare samt detta skulle minsann kunna tillföra dina ansträngningar att viktnedgången.

Men låt oss leta efter den reella viktboven

Men medans kolsyrat vatten i sig är helt ofarligt och möjligen bäst för din hälsa, dricker de mesta folk inte det i sin fräscha form.

Vanlig läsk innehar en avsevärd och avskyvärd antal socker samt kalorier.

Även lightläsk, med noll kalorier per portion består av potentiellt farliga aspartam sockersubstitut.

Det finns några smaksatta drycker som är en del bättre, man måste helt lätt själv kontrollera dryckens natriumhalt och typ av sötningsmedel för att bedöma om drycken kan vara ett hållbart alternativ till den vanliga läsken.

För när fel tillsatser blandas i kolsyrade drycker, kan det orsaka autentisk samt ganska bastant viktökning.

Men visste du detta?

Coca Cola som är världens största tillverkare utav läskedrycker samt största märke i Sverige uppger på sin webbsida att deras läskedrycker har lika mycket socker som naturlig fruktjuice.

Det kan verka missvisande, men är (givetvis listigt valt av dem) för Livsmedelsverket fick ge dem rätt i att ren fruktjuice består av lika mycket socker som dricka.

Man uppskattar att en burk Coca Cola innehar kolhydrater som motsvarar omkring tio sockerbitar.

Skillnaden, som Coca Cola talar ickeverbal om är apelsinjuice består av nyttiga vitaminer och mineraler som fattas helt i Coca Cola.

Dricker man 2, 5 dl juice utav apelsin eller äpple, eller en flaska Mer, får man i sej analoga

7, 5 sockerbitar. Omräknat till 33 cl blir det 10 bitar. Dito innefattar för ett bägare Oboy, bestående utav mjölk och 4 teskedar chokladpulver.

Också i kaffegrädde med tillsatser

En milkshake på McDonalds skänker kolhydrater analog hela 19 sockerbitar!

En burk energidryck av märket Red Bull ger dej inte blott vingar, utan oxå åtta sockerbitar.

The Bottom Line

Om man nu önskar inmundiga kolsyrat vatten för att njuta utav dess roliga, brusande konsistens kan det vara en klart nyttig bruk att smaksätta det med sockerfria aromer – som ej framkallar någon viktökning.