Med en egen kolsyremaskin får du ditt vatten precis som du vill

Soda vatten är egentligen kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg alternativt genom tillsatser, med salt och andra mineraler. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

smakaromersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att kränga buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en enorm industri. Dessvärre får både våra plånböcker samt vår miljö betala ett tämligen högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och tämligen fort så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser fort att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra samt en aning smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av mycket bra kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en vanlig person att dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten alternativt smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock kombinera dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken bara för att man önskar skydda miljön eller spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar tillbaka. Det bästa av allt är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka och Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer mycket bra ute i handeln. Om man handlar hem lite annorlunda bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan fastslå precis hur mycket smak man vill ha i samt att man kan göra sina egna favoritblandningar som eventuellt inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer vanligen med samtliga komplement man behöver för att komma igång att göra sitt eget sodavatten. Det är alltså själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för lite extra pengar så får man ibland med smakprover alternativt andra extra tillbehör.

Så om man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det möjligtvis en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får dessutom sitt soda vatten exakt så som man vill ha det.