Smakessens av hallon – rik av smak

De flesta kan inte motstå smaken av hallon. Få smaker väcker så mycket nostalgi och välbehag hos svenskar som smaken av detta underbara lilla bär. I Sverige växer det mycket hallon och flera är vi idag som köper hallon även när det inte är säsong. Frysta hallon är en populär ingrediens i den nya hälsotrenden smoothies, samt som smaksättare till allting från yoghurt till filmjölk, saft, marmelad och glass. Hallonpaj är en lyx och avnjutes med fördel ihop med en klick grädde eller glass.

Aromhuset är ett företag som har tagit fram 16 annorlunda aromer för smaksättning av kolsyrat vatten. Det spelar ingen roll om vattnet är köpt i flaska från affären eller om det är vanligt kranvatten som har kolsyrats med hjälp av en Sodastream eller Wassermaxx, aromerna används på precis samma sätt.

smakessensersmaker för mineralvattensmakessenser kolsyrat vatten

Thomas Ström, säljare för Gert Strand AB som ligger bakom Aromhuset, rekommenderar 2 ml smakessens per liter vatten, då blir smakeffekten större än det man finner färdigt i butik. Vill man bara ana smak så doserar man hälften och vill man ha mycket smak så tar man i mer. Doseringen sker antingen med hjälp aromflaskans kapsyl, varje kapsyl rymmer 3 ml, alternativt med hjälp av en särskilt avsedd doseringspipett. Det är busenkelt att göra själv och resultatet går att finslipa efter egna önskemål.

Aromhusets smaker uppgår till 16 stycken och de kan med fördel blandas med varandra. Det finns allt från klassiska smaker som Citron och Svart Vinbär till en aning mer exotiska som Absint alternativt Toffee Kola (barnens favorit!) i sortimentet och endast fantasin sätter stopp för nya smakupplevelser.

Fastän Aromhusets smaker framförallt är avsedda åt att smaksätta kolsyrat vatten så innebär det inte att man inte kan använda dem också till annat. Just Hallon har så många användningsområden. Gör din egen glass med Aromhusets smak av Hallon, alternativt blanda ett par droppar i din naturella frukostyoghurt. Man kan till och med ge hallonsmak åt sin cheesecake med hjälp av Aromhusets essens, om man doserar ca ½ kapsyl per dl smet så får man fram en konkret smak av hallon.

Aromhusets smaker har fått brett genomslag på marknaden och mycket av det tror skaparen Gert Strand ligger i att aromerna varken består av socker eller kemiska tillsatser såsom sötningsmedel alternativt färgämnen. Produkterna saknar motstycke och fångar intresset hos alla som älskar goda smaker, men vill testa hålla nere på sockerintaget. Artificiella sötningsmedel ger vanligtvis bristfällig eftersmak och dessa smaker känns verkligen naturligt fruktiga.

Kolsyrade drycker säljs som aldrig förr och idag säljs mer smaksatta kolsyrade drycker än naturella. Fastän smakernas framfart i Sverige är det utomlands fortfarande relativt tomt på smakmarknaden där man oftast på sin höjd kan hitta kolsyrat vatten med en touch av citron. Detta tror Gert Strand kommer att ändras så fort nyheten om hur smakligt och uppfriskande det är med en aning smak i sitt bubbelvatten sprids. Just Hallon, med sin friska samt söta smak, är enormt härlig att ha som smak i sitt kolsyrade vatten.