Smakligt vatten främjar på jobbet

Alla vet vi att vatten är väsentligt för vår överlevnad. Människokroppen utgörs till mellan 60-80 % av vatten och vätskenivån tvingas fyllas på oerhört kontinuerligt då den hela tiden sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på utgörs till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av just denna orsak.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en kraftig del av dagen – så är vi ofta för upptagna med våra arbetsuppgifter för att minnas att fylla på vätskenivån tillräckligt ofta. Möjligtvis stressar vi, vilket sannerligen gör att vi förbrukar mer vatten, och flera är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten smyga sig på.

sodastreamer kolsyrat bubbelvatten smakerlemonadvichyvattenmineralvatten

Sömnighet, matthet, slöhet, försämrad fokusering och lätt huvudvärk är vanligtvis tecken på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror skänker oss ork – leder hastigt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så vis motsatt verkan i det långa loppet. Om man inte dricker nog med vatten så blir man även mer mottaglig för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls skänker goda effekter på både lång samt kort sikt.

Detta börjar Sveriges uppdragsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på arbetet. En vattenautomat är mycket mer inbjudande än en vanlig kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och ladda på vätskenivån med jämna mellanrum.

Flera av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten samt en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet ger många en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker tillfredsställande i mun och hals. Det är bara att se till handeln så är det glasklart att vi svenskar verkligen har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan konkret trend när det gäller vatten är det enorma engagemang vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget annat land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill hitta hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB säljer aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker och sötningsämnen, men är på samma gång rika på smak. De har blivit enormt populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten samt hemkolsyrat. Det finns ungefär 20 skilda smaker, samtliga utförligt framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är avsedd att användas ihop med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer mycket mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en speciellt framtagen pump. Denna pump medför doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med hjälp av Aromhusets smaker vid vattenautomaten på jobbet blir intresset för små, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig atmosfär som höjd prestationsförmåga och hållbar välbefinnande hos alla som arbetar.