Söt och len smak av vanilj i ditt kolsyrade vatten

Smaken av vanilj från Aromhuset kan användas till mycket såsom till exempel vatten, godsaker eller hemgjord glass. Smaken av vanilj är mångfasetterad, söt och mjuk och passar till massor av olika saker. Med flaskans kapsyl blir doseringen enkel och varje liten flaska på endast 30 ml essens, räcker till hela 15 liter vatten.

Aromhuset, som marknadsförs av Gert Strand AB, lanserar nu smaken Vanilj. Denna essens är oerhört praktisk till många annorlunda saker då smaken av vanilj passar till så väldigt mycket. Aromhusets essenser är i synnerhet framtagna för att smaksätta kolsyrat vatten och Vanilj är inget undantag. Med 2 ml av Aromhusets Vanilj i en liter kolsyrat vatten får man en mild, len samt söt smak på sitt bubbelvatten.

Essenserna har dock många användningsområden, säger säljare Thomas Ström, man kan ha några droppar i sin grädde samt servera tillsammans med färska jordgubbar, blåbär eller hallon. Man kan även göra hemgjord glass eller vaniljsås och låta Aromhusets Vanilj bidra med smak.

Fördelen med Aromhusets aromer är att de är väldigt smakrika och goda utan att innehålla vare sig socker alternativt kemiska sötningsmedel, vilket medför dem till ett alternativ man kan ta till för att smaksätta sin vardag med bra samvete. Såväl barn som vuxna älskar den söta smaken av vanilj och genom att ha essens i sitt kolsyrade vatten har man plötsligt ett fullgott samt smalt alternativ till samtliga sötsliskiga drycker.

kolsyrat vatten smakerkolsyrat mineralvatten essenserbordsvattenaromerläsk syprupkolsyrat vattenseltersvattenbordsvatten

Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten och idag saluför butikerna mer av de smaksatta bubblorna än de naturella. Strand, som ligger bakom Aromhusets smaker, anser dock att utbudet fortfarande är alldeles för begränsat, särskilt när det handlar om smakintensitet. Det man finner bland hyllorna i affärerna är oerhört svagt smaksatta drycker och genom att istället personligen tillföra essens kan man välja hur mycket man vill ha.

Strand rekommenderar 2 ml essens per liter vatten, men understryker att det är en övergripande måttstock. Vill man ha svagt bubbelvatten som påminner om det man handlar färdigsmaksatt så har man i hälften, och tycker man om rejält med smak så doserar man mer frikostigt.

Doseringen är okomplicerad och sker med hjälp av den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, alternativt med den speciellt framtagna doseringspipetten.

Det är så angeläget att få i sig tillräckligt med vatten, men vanligt, slätt vatten blir kvickt trist. Kolsyrat vatten är festligare, men också det kan kännas tråkigt i längden. Med hjälp av Aromhusets stora utbud av inte mindre än 16 smaker behöver det aldrig mer kännas trist att dricka vatten. Variationsmöjligheterna är massor då smakerna med fördel kan blandas. Just Vanilj blandar sig t ex mycket väl med de lite syrliga bärsmakerna, eftersom balansen av syrligt och sött blir riktigt god.

Thomas Ström påpekar att Gert Strand AB nu söker nya återförsäljare av Aromhusets smakessenser, som med sin hälsosamma specialitet har revolutionerat marknaden för smaksatta drycker.