Wasser Maxx är Soda Streams största konkurrent

Wasser Maxx marknadsförs av Aga och är stora på marknaden för kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till samtliga kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», det skedde år 1903. Trots att idén har funnits med ett bra tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev ordentligt populära.

Sodastream är självklart Wasser Maxx största konkurrent och lever gott på sin höga kvalitet och långa erfarenhet. Aga är dock också väletablerade och står sig ganska bra mot Sodastream tack vare god kvalité samt aningen lägre priser. Aga producerar också carbonatorer, både för hemmabruk samt professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, även till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten genast ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret samt kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har dessutom vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, samt gör det extra friskt och fräscht var gång man vill dricka en aning bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar innehålla kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett sortiment av vanliga kolsyremaskiner, vilka även är aningen billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet och konkurrenskraftiga priser såsom Wasser Maxx lyckats bli en så pass enorm medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra i enlighet med – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet och Alco2jet består av lika mycket och båda cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till bägge märkena. Det för att gaser inte ska kunna förväxlas samt användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket förstås beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man handlar en ny.

Aga gör inte bara Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt ypperlig kolsyra, utan även aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken består av socker eller sötningsmedel, därtill har de två klassiska cideressenser. Andra bolag som är framgångsrika gällande aromer och essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att köpa i vanliga butiker. Trots att innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ca 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör ifall vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att framställa sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är mycket lättare att få i sig tillräckligt med vätska ifall man dricker goda drycker. Istället för att slösa pengar på dyra flaskor vichyvatten kan man producera sitt eget, som blir precis så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra åt alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare samt mer miljövänligt.