Vatten med smak av syrligt granatäpple – nu även på jobbet!

Granatäpplet är en vitaminladdad frukt som trivs och växer i länderna kring Medelhavet. Det ser på utsidan ut en aning som ett äpple, men på insidan mer som boll formad av hundratals små, röda bär, fulladdade med god, frisk smak med en klen bitter underton.

I forna tider tyckte man att granatäpplet var en gudomlig frukt och än idag anses den på somliga håll ha närapå magiskt helande krafter. Den har avbildats på flera antika målningar och omnämnts i otaliga äldre skrifter och sanningen är att med sitt rejäla innanmäte på antioxidanter, vitaminer samt folsyra så har den möjlighet att bilda ett bra skydd mot mångahanda sjukdomar.

smaksatt bordsvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Att öppna frukten kräver viss teknik. Först är det en god idé att rulla den mot ett hårt underlag så att de små frukterna innanför skalet lossnar en aning. Sedan skär man igenom det hårda, tjocka skalet med en vass kniv och börjar tömma halvorna på frukten genom att knacka på den. Därefter kan man förtära granatäpplet hur man vill, som en frukt, eller t ex i en ruccolasallad med lite balsamvinäger – fräscht och nyttigt!

Granatäpple är även frukten som ligger bakom det populära drinkkoncentratet Grenadin. Grenadinen har en djupt klarröd färg samt intensiv, söt smak.

Aromhuset har lanserat ungefär 20 smaker för kolsyrat vatten och dessa har sålts med enorm framgång. En av de populära smakerna i sortimentet är Granatäpple som främst har tilltalat vuxna smaklökar. Det är en frisk och en aning ovanlig smak som sticker ut en del bland alla de lite mer klassiska smakerna såsom citron, jordgubbe och melon.

Nu har Gert Strand, som med sitt aktiebolag Gert Strand AB ligger bakom Aromhusets produkter, tagit fram sex av de populäraste smakerna i ny förpackning. Den nya flaskan innehåller betydligt mer arom, hela 270 ml, och är avsedd att användas till vattenautomater ute på Sveriges arbetsplatser. Flaskan är försedd med hjälp av en smart pump där ett pumptag är utvecklat att vara lagom till ca 150 ml vatten – en plastmugg av standardtyp. Vill man fylla en halvlitersflaska så är 3-4 pumptag av aromen en tillräcklig dos.

Aromhusets smaker lämpar sig bäst till kolsyrat vatten, och godast blir dem när vattnet är friskt och kallt då kolsyran uppför sig bäst i kyligt vatten. De flesta vattenautomater har idag två kranar – en med vanligt, slätt vatten och en med kolsyrat. Att ha tillgång till friskt vatten i skilda variationer medför att man inspireras till att inta med vatten vilket i längden skapar bra allmänhälsa och ger utökad prestationsförmåga.