Få en bedårande gräsmatta genom att avverka mossa samt behandla på korrekt sätt

Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För många så är ju golfbanans vackra område synonymt med det perfekta gräset, men det kan verka vara en avancerad uppgift att få den mossbeklädda tomten att förändra form då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnsulfatspridare

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man någorlunda raskt komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att applicera på korrekt sätt och att uträtta en del andra saker som kommer att befrämja gräsmattans fortsatta progress.

Ta bort mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Innan du börjar planera för att få dän mossan med järnvitriol så ska du tänka på att en vanlig villagräsmatta består av olika grässorter. Det här gör att man inte kan räkna med att få samma fina gröna nyans som på golfbanan.

Men du kan räkna med att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte gillar. Det här ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan före gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol verkan som även ger ett grönare gräs. Detta skulle ju kunna skänka ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så befängt.

Viktiga saker att fundera på vad innefatta gräs på tomten

Det finns mer än mossa att tänka på då man vill få en tjusig gräsmatta. Visst är det bra att införskaffa en järnsulfat påse alternativt en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan ansluta till vattenslangen och duscha gräset med, men du ska också se till att behandla gräsmattan på rätt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att lämna åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir starkt. Det är också bra att använda ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren samt sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen ej följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara gott att veta är att man ganska hastigt kan komma in i korrekt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar eliminera mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också ta tag i andra bitar som gödsling och kanske även mossa på stenplattor. Mer tips här ogräs i gräsmattan.

Detta är något som ger kraftig tillfredsställelse och dessutom inspiration. Du behöver ej lära dig allt på en dag, med tiden så förstår du mer om vad som krävs för att hålla gräset fint. Starta sammansätta järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset rent med sand imorgon.

Det kan också vara klokt att avskilja uppgiften med andra i hushållet. Ifall du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens uppgifter. Tillsammans hjälps vi åt för att eliminera mossan.