Vilket mossmedel bör man använda?

Det finns många annorlunda typer av medel som man kan nyttja för att processa en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs och sniglar. Ett mossmedel som är avsevärt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man bekymmer med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att pröva med järnsulfat samt vatten före man ger sig på andra metoder.

järnvitriol pris

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte besvärligt att bruka järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allting man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för detta samt vatten. Moderna produkter såsom mossa gti gör det genomförbart att foga en ordinär trädgårdsslang till dunken för att sedan sprida medlet över gräset.

En sådan ejektordunk kan man själv införskaffa på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter mix. Så handlar man en hel påse järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet innan det blir dags att gödsla gräset på våren och därefter så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska bearbeta beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara fint att rådgöra med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att processa med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska alltid överlägga hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan samt miljön, och det är betydelsefullt att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det angeläget att veta att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det självklart bli farligt men vid normal nyttjande där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra bra att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger omkring. Inne så ska man vara en aning extra diskret och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill allihopa se snabba resultat och ett vackert gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av detta. Ifall man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar som gödning och rengöring så kan man undkomma stå med mossriven. Detta är angeläget. Länk till mer detaljer

Om det är viktigt med snabba resultat så bör man välja en produkt som innehåller järnsulfatet. Det här är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så dumt att gräset mår fint och blir grönare av att få en dos järnsulfat samt att mördarsniglar inte gillar detta medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som många uppskattar.

Ifall du vill bli av med mossväxten så borde du nämligen välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och sedan se till att du applicerar på korrekt sätt och vid rätt tillfälle för en blomstrande samt förtjusande tomt.