Med hjälp av en spridarramp får du bort oönskad mossa I gräset

Våren är underbar bortsett från ovälkommen mossa som växer fram. En del tycker om den här doften som påminner om skog samt natur medans andra är uppemot att flyga i taket då mossans distinkta arom når näsborrarna. Det går att få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten samt en användbar spridarramp.

spridarramp

Fäst en spridarramp på vattenkannan och ha ihjäl mossan!

Nuförtiden så är det flera som använder sig av järnvitriol för att få bort mossa i gräsmattan. Det här är ett salt som dödar mossa och som också är fint för gräset. Järnsulfat mot sniglar är även rätt vanligt förekommande. När man använder sig av järnsulfat mot mossa så får man således flera fina effekter. Gräset kan bli grönare och mördarsniglar tycker inte om medlet.

Men hur ska man få ut blandningen på ett effektivt sätt? Det är här som spridarrampen kommer in i bilden. Din vattenkanna har måhända en oproblematisk pip alternativt en tratt med hål som delvis har rostat igen. Sätt en halv meter bred spridarramp på pipen och få enkel spridning av järnsulfatsblandningen.

Säg hejdå till mossan och hejsan till det fina gräset

Flera undrar om man kan bli av med mossa för gott och svaret på den frågan beror en hel del på var man bor, hur gräset ser ut samt vad man gör för att hålla det fint. Rent praktiskt så är det så att mossan är en tuff motståndare som mår bra redan vid fyra grader.

För att bli av med mossväxten på gräset så gäller det att undersöka lite mer om vad mossan ej tycker om och vad som stärker gräset. Mindre näring leder till mer mossa och tvärtom. Gödsel är nämligen ett nyckelord som du ska observera.

Börja med att beställa en bra mossbekämpningsprodukt med järnsulfat som ingrediens, eller handla järnsulfat. Kommande steg blir att mixa rätt järnsulfat dos i din vattenkanna, 100-200 gram per 10 liter. Det här borde du göra utomhus med en bra skopa och bra föreställning om hur mycket vatten du har i kannan.

Sätt din spridarramp på vattenkannans pip och gå långsamt över gräset medan som du tippar på kannan för att vattna med blandningen av järnsulfat samt vatten. Detta är effektiv mossbekämpning som därjämte kan vara ganska trevlig att verkställa en fin vårdag.

Både spridarramp och järnsulfat finns på allt-fraktfritt.se. Där finns även en smart ejektordunk.

Två gånger om året är allt som behövs

Den här typen av mossbekämpning är användbar och verkningsfull och det räcker att du utför den en gång på våren innan gödsling och så en gång till hösten. Det kan ta några säsonger innan du ser stor skillnad men för vissa går det snabbare.

Man kan få bort mossa i gräsmattan med järnsulfat och vatten men tänk på att du dessutom ska göra livet komplicerat för mossan genom att tillföra näring och genom att odla mer gräs. Mer information här järnvitriol inomhus..

När du ändå vattnar gräsmattan med järnvitriolen så kan du passa på att avlägsna mossa på stenplattor med samma medel, alternativt med Bensaltensid eller Fulstopp ifall det är ljusa plattor. Resultatet blir en tomt som ser bättre ut och som även mår en aning bättre tack vare din omsorg samt omvårdnad.