Tappa kilon med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel – den exklusiva kanelen

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som äger samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi handlar i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är i huvudsak att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större inflytande på kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Onekligen är det den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt släkt med varandra, men där Kassiakanel ofta är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande i handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Flera som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel dagligen, speciellt människor som ännu inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel vara ett stående inslag i kosten. bantning vid amning
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna frestar på systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel stimulerar insulinkänsligheten vilket innebär att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och i och med att insulin är ett anabolt hormon som medför tillväxt när det uppstår ett överskott, så minskar således inlagringen av energi i fettvävnaden om man intar kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utbredning av Saigonkanel med tanke på att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur stora mängder Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det innefattar Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. få utökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så behövs inte stora mängder, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är väldigt hälsofrämjande – och smakligt!

Det är något man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en oerhört viktig faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att utnyttja den.

Den som går på lågkolhydratsdieter såsom Atkins och LCHF har också något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel eftersom denna mustiga krydda har visat sig stimulera kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är fortfarande inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den tämligen enkel att finna. Köp din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du handlar håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon