Wassermaxx Deluxe – för den som är intresserad av förtjusande design

Wassermaxx Deluxe är en riktigt snygg medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass samt vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ungefär 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att rengöra för hand med lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker gott kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på bara några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man sedan smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort sortiment, men det de erbjuder håller bra kvalitet. Det finns givetvis andra märken man kan prova när det gäller smak. Sodastream har många smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som gör olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

kolsyrat bubbelvatten smakerkolsyrat bordsvatten essenserbordsvattenessenserläsk syprupmineralvattenvichyvattenbordsvatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och det är för många svårt. Har man en Wassermaxx Deluxe, alternativt en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan experimentera fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allting efter egen dagsform.

Att inhandla vatten på flaska är sanslöst dyrt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att köpa buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga då smaksättningen är väldigt mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter individuell smak. Man slipper även släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång då och då. Detta innebär självklart även att man gör en bra handling för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan påträffa massor av annorlunda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att handla i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.