Absinthe Sprit, Blott en drink alternativt en legend?

Många människor antar att absint är en likör, men det är minsann klassificerad som sprit eller alkohol främst alldenstund det inte är buteljerat med tillsats utav socker.

En nuförtiden nästan utsuddad gräns säger att en likör är sprit med tillsats utav socker och smakämnen – samt då börjar väl nästan all alkohol som saluförs nu heta likör.

Vår ”egen” Vodka Absolut Citron eller blåbär, vem skulle anlända på tanken att kalla dessa för en likör?

Absithe är en bärkraftig växtbaserade alkohol som destilleras med malört samt anis, men är också känd för att äga andra aromatiska örter som fänkål, lakrits, kvanne rot, koriander, muskot, enbär samt mer.

Ordet absint refererar antingen till den alkoholhaltiga drycken eller den faktiska malörtens namn Artemisia absinthium.

Absinthe alkohol finns i flera annorlunda versioner.

Dess utveckling började i slutet av 17-talet i Schweiz för att efter spridas till andra länder som satte sin egen prägel på originalet.

Som man antagligen begriper, var kvaliteten på de annorlunda märkena mycket varierade, typ vin är idag, och de billigare sorterna av absint hade lägre alkoholhalt och använde ofta ingredienser som var direkt skadliga.

Sorten som kallas “Bohemian Absinth” kom från Tjeckien och var en utav dessa billigare sorter som innehöll en del alternativt noll anis, fänkål alternativt någon av de övriga örter som hittades i den traditionella absint.

Den schweiziska samt särskilt den franska var ansvariga för att kraftigt accelerera poopulariteten för absint samt bedömdes vanligen vara de som producerade högsta kvalitet.

När samtliga innehar sina egna personliga smakpreferenser, en “deluxe absinthe” är i allmänhet utav högre kvalitet än en “klassisk absint”: www.godabsint.com.

Det är även några betraktas som “special absint” som är totalt unik och annorlunda.

Det finns många legender samt myter kring absint sprit, vilket dess franska smeknamn, “The Green Fairy – La fée verte” ) på grund av att det (oftast) innehar en smaragdgrön kulör.

Inledningsvis såldes det som ett universellt medicin, kanske därför fördelarna med malört samt övriga örter.

Det rekommenderades för behandling utav epilepsi, kolik, gikt, njursten, och mycket mer.

Så småningom såldes det både som en huskur samt en aperitif.

Den hade en exklusiv effekt på dem som drack det, det till och med förbjöds utav den schweiziska regeringen 1910.

Många trodde att hög förbrukning utav absint var kopplat till hallucinationer, våld och depression.

Kanske det är på grund av detta det fick så mycket beröm utav bohemiska typer och konstnärer som Picasso, Ernest Hemingway samt Oscar Wilde.

Legenden säger att den berömda holländska konstnären Van Gogh, skar utav sitt förena öra under dess inflytande.

Absinthe blev så populär i Frankrike, särskilt med bohemiska författare och konstnärer i Paris.

De hade “den gröna timmen”, som motsvarar vår “happy hour” numera.

Du kan finna det i nattklubbar och populära hangouts som Moulin Rouge.

Alldenstund produktionen av drycken ökade så gjorde även efterfrågan, samt ganska snart sjönk priset så att alla drack den.

Detta varade tills några galna människor förstörde allmän övriga.

Det fanns flertal mord som var kopplade till konsumtion av absint precis runt 1900, det mest berömda är de Lanfray morden där en man dödade först sin egen familj samt därefter sej själv.

Vid det laget var det Schweiz som främst förbjöd den legendariska dycken men flera andra länder följde kort därnäst.

Även om det fortfarande faktiskt ej är lagligt i USA ännu så lyfte Schweiz undan förbudet år 2005 och den kända gröna drycken växer idag i popularitet åter.

Idag när man innehar lärt dig ett litet antal intressanta information om absinthe, kommer jag bevilja dig själv bestämma om det blott är en annan dryck, eller antagligen mer utav en legend.

Med det kumulativ folkgunst som absinthe fått under de senaste åren, får vi vänta samt se om historien upprepar sej.