Skydda miljön och blanda ditt eget snus med glycerin

Visst är smak samt arom betydelsefulla då man tänker göra sitt eget snus, men det krävs diverse betydelsefulla ingredienser också. För att få längre hållbarhet och förhöja smakupplevelsen när man blandar eget snus men utan glycerin blir det svårt att lyckas. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

glycerin

Vad är egentligen glycerin samt vad är glycerol?

Både glycerin och ordet glycerol används om samma produkt. Kan du vara säker på att det är samma sak? Exakt samma produkt, men med olika namn. Det har skett ett namnbyte, glycerin heter numera Glycerol.

Glycerinet kan beskrivas som en tung vätska som är trögflytande, har en söt smak samt en kokpunkt som är mycket hög. För att få ett fylligt vin tillsätter man glycerol.

glycerin avdunstar inte för att det är fuktbevarande. Därför används det bland annat i vattenlås eftersom det hindrar vattnet att avdunsta och ge dålig illaluktande luft.

Glycerol går att blanda upp med vatten och alkohol men blandar sig inte med olja. Då glycerinet är fuktighetsbevarande så används det ofta i hudvårdsprodukter, och det är egentligen av precis samma anledning som man använder det för snustillverkning.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. Läser du innehållsförteckningar kan du ofta se glycerolen som en tillsats till olika oljor och fetter.

När du ska tillverka eget snus är det givetvis mycket viktigt att du köper livsmedelsgodkänd glycerol. En variant kan vara glycerol för gummibearbetning och absolut inte ska förtäras.

Det är säkert att fixa snus med glycerinet när man väljer rätt

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Glycerolens goda bakteriehämmande egenskaper används till exempel i munsköljvatten. I början på denna artikel när vi diskuterade hemmatillverkning av snus påvisade vi att glycerin inte bara ger ökad hållbarhet utan också förbättrar fuktbalansen.
Förutom att man ska välja ett glycerinpreparat som är till för internt bruk så är det också viktigt att man använder rätt mängder. För att hitta den bästa balansen och smaken kanske du måste prova olika recept. Nu är det inte läge att chansa. Om du är nybörjare inom snustillverkning bör du förlita dig på ett beprövat och säkert recept innan du börjar blanda.

Då det är dax för dig att handla glycerol bör du kolla priser på internet först

Sök på Google var du kan hitta glycerin, annars är Tradera och Prisad ett par tips att börja på. Mer Info HÄR. En mängd olika storlekar hittar du på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se.. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Räkna på dina recept och beställ sedan lite extra för säkerhets skull. Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. En annan gång får vi titta på hur du kan göra slime eller såpbubblor med glycerine. Snus av egen tillverkning, såpbubblor och Slime likaså- bara att sätta igång, blåsa, kladda och prilla upp.